Manden bag Københavns mest hypede bagerier er kommet i en shitstorm i Mexico, efter han kaldte deres brød ”grimt” og ”billigt”

Den tidligere Noma-medarbejder og bagerkonge, Richard Hart, har lagt sig ud med mexicanerne, efter han kaldte deres brødkultur for ”nærmest ikkeeksisterende.”

Manden bag Københavns mest hypede bagerier er kommet i en shitstorm i Mexico, efter han kaldte deres brød ”grimt” og ”billigt”
Offentliggjort

Der er røget en ualmindelig stor finke af panden for Richard Hart, bagmanden (sammen med René Redzepi) til den überpopulære københavnske bagerkæde Hart.

I sommer udvidede Richard Hart bagerimperiet til den anden side af Atlanterhavet, da han i juni åbnede bageriet Green Rhino i Mexico City.

Men nu er den britiske kok og tidligere bager på Noma kommet under massiv kritik, skriver det britiske medie The Guardian.

I podcasten ’PopFoodie Radio’ siger han nemlig, at Mexicos hvede er superforarbejdet og indeholder en masse dårlige tilsætningsstoffer, og at hans nye værtsland næsten ikke har nogen brødkultur.

Derudover disser Richard Hart den mexicanske nationalskat bolillo’en, en kort baguette-lignende bolle, som han kalder grim og billig.

Selvom podcasten udkom i april, er kommentarerne først gået viralt nu, og det har fået flere madbloggere og kommentatorer til at blande sig i sagen.

Den mexicanske dessertkok Tania Medina kalder fx Richard Hart for brødets Christopher Columbus.

”Det er ikke fair, at du nedgør det sted, du har tænkt dig at åbne. Især når det ikke er dit land, og det har budt dig velkommen med så meget hengivenhed og kærlighed,” siger hun i et opslag på TikTok.

I mandags gav Richard Hart så endelig en undskyldning på sin Instagram, hvor han skrev:

”Siden jeg flyttede til Mexico, forelskede jeg mig i dets folk og den her by. Til gengæld reflekterede mine ord ikke min respekt. Jeg er en gæst i det her land, og jeg glemte at opføre mig som en.”