Det store taffel på Falsled Kro

Det store taffel på Falsled Kro

Det store taffel på Falsled Kro
Offentliggjort

”I en tid med restauranter, hvor man får tre retter for 250 kroner, har jeg tænkt mig at gå den anden vej og hylde det store bords glæder med de bedste råvarer og de bedste vine ved at lave et taffel med det ultimative inden for råvarer og vin,” siger køkkenchef Per Hallundbæk på Falsled Kro til gastro og som sagt så gjort!

Det store taffel består af 10-12 retter samt diverse snacks – der vil være østers, dansk sorthummer, jomfruhummere, hel pighvar, kapuner fra Bresse i okseblære, snepper, sikahjort, sorte trøfler indbagt i brioche… Der er tale om en overraskelsesmenu, hvor køkkenet boltrer sig med de ultimativt bedste råvarer. Vinene, der serveres til vil være tilsvarende store – årgangschampagne, stor bordeaux og bourgogne, supertoscanere, gammel riesling… Der er naturligvis kaffe, sødt og avec’er med i pakken Per Hallundbæk har fået lavet et stort ovalt træbord af gammel pommersk fyr hos den lokale snedker specielt til brug for netop dette måltid. Man skal booke bordet mindst en uge i forvejen, og man kan sidde fra to til syv personer omkring bordet. Bordet koster 60.000 kr. uanset, hvor mange man sidder, så det er vel bare om at få fyldt pladserne op. Er man syv om bordet kommer kuvertprisen ned under smertegrænsen 10 kilo, og det er jo ikke meget mere end, hvad man skal give for et par sko i vore dage. Ordentlige sko altså.

/Jesper Uhrup Jensen

__________

TILBUD: 4 numre af gastro + Proptrækker & oplukker fra Laguiole

LÆS OGSÅ: Falsled Kro - ”Det første år var forfærdeligt!”

LÆS OGSÅ: 6 legendariske opskrifter fra Falsled Kro