Opskrift på focaccia med kartofler og mandler

Focaccia med kartofler og mandler

Her får du opskriften på focaccia med kartofler og mandler.

Opskrift på focaccia med kartofler og mandler
Offentliggjort

40 g gær

5 dl lunt vand

900 g hvedemel

15 g salt

2 dl olivenolie

50 g maconamandler

200 g kogte kartofler

Opløs gær i vand og bland hvedemel, salt og olivenolie i. Ælt dejen, til den er meget elastisk, og lad den hæve tildækket med husholdningsfilm på køl natten over. Smør et ildfast fad med olivenolie, og pres dejen ud i fadet med fingrene.

Pres så kartofler og mandler ned over alt i dejen og lad hæve i 1½ time et lunt sted. Stænk lidt olivenolie over brødet, inden det bages i ovnen ved 190 grader i 35 minutter. Vend brødet ud på en rist, sæt det tilbage i ovnen og bag yderligere 12 minutter.

Tip

Bedste kartoffeltype til det her brød er æggeblomme eller asparges.