gastros favoritter: Bøger
I denne uge drømmer gastro om de største bedste, mest spændende ultimative lækre store og småbøger. Se favoritterne her...
Foto: Mikkel Jul Hvilshøj
Trendy bog fra trendy London Sohorestaurant med rødder i utrendy, men underskønne Venedig. Hvis man kun skal have én italiensk kogebog i år.
__________
Kan man lave mad efter denne her bog? Næppe, men man kan være med på en kigger.
__________
Uden tvivl årets smukkeste gastronomiske udgivelse. Jakob Mielcke laver ikke verdens mest ligetil mad, mildt sagt, men faktisk er opskrifterne overraskende enkle. Det er måske ikke bogen, man river frem på en banal hverdagsaften – det skulle da lige være for at booste tristessen.
__________
Hvis man hører til dem, der aldrig nåede at komme på elBulli (og det vil sige de fleste), så er der med bogen her i hånden mulighed for et besøg fra sofasiden.
__________
Kongen af Odense er ikke Anker Boye – det er Thomas Pasfall, og hans nye kogebog må helt bogstaveligt være årets største. Lad bare brillerne ligge, alt er forstørret på forhånd.
__________
Redzepis boxsæt må være årets boggave til madnørder – opskrifter (vanvittigt flot), dagbogsoptegnelser og snapshots fra noma. De kan noget med udstyret, Phaidon. Sættet siges at være forudbestilt i 25.000 eksemplarer.
__________
Næste gang man har en dårlig dag til vinsmagningen, så kan man bare henvise til, at der jo findes knap 1.400 druesorter, så det tror da fanden, hvis man misser et par gange.