Grov sylte af svin med saltede agurker, syltede rødbeder og stærk sennep

Få opskriften på grov sylte af svin med saltede agurker, syltede rødbeder og stærk sennep.

Grov sylte af svin med saltede agurker, syltede rødbeder og stærk sennep
Offentliggjort

(4 pers.)

400 g svinenakke

2 skalotteløg

2 laurbærblade

10 groftknuste enebær

5 groftknuste, sorte

peberkorn

1 stor gulerod

100 g kartofler

1 spsk. havsalt

1 spsk. drøj eddike

Saltede agurker

Syltede rødbeder

Stærk sennep

Skær svinekødet i strimler og de pillede løg i kvarter. Bland alle ingredienser i en gryde, dæk med koldt vand, kog op og skum for urenheder. Læg derefter låg på gryden, så der stadigvæk er et par centimeter åbent, så dampen kan forsvinde. Lad retten simre nogle timer og vend det hele en gang imellem. Herefter er alt mørt og væsken er reduceret til omkring 1 dl (hvis ikke, så fjern låget og reducer yderligere). Rør ingredienserne sammen til en grov kompot, smag til med salt og peber, og pres blandingen ned i en terrin.

Lad sylten afkøle og spis den kold med det saltede, syltede og stærke. Den kan med fordel laves dagen før.

Tilbage til 10 opskrifter med svinekød