Guide: 8 barer du skal besøge i Madrid

Madrid er kendt for sit natteliv – ingen by i Spanien, vi fristes til at sige verden, kan prale med flere barer fordelt på så få kvadratmeter. Der er en grund til, at Hemingway elskede byen – det er faktisk ikke kun Paris, der ingen ende er på. Her er vores udvalg af barer, du ikke må snyde dig selv for.

Guide: 8 barer du skal besøge i Madrid
Offentliggjort

En fantastisk skizofren bar og café, der både er kendt for sine lækre kager, spongecakes, muffins m.m. og afsindigt gode mojitos og caipirinhas. Kom om dagen, og her er søndagsstemning med kaffe på kanden og urtete i kopperne. Kom om aftenen, og det er en tætpakket fest.

Lille natklub og spillested med et funky interiør, gode dj’s og et dansegulv, der som regel er pakket efter midnat med madrileños i trediverne og opefter. Får du brug for luft, er der en fin udendørsterrasse.

Hotel Reina Victoria var engang et hæderkronet gammelt tyrefægterhotel, hvor legender som tyrefægteren Manolete boede, og hvor Hemingway hang ud i lobbyen. I dag har det fået en makeover og nyt navn, ME Hotel. Udsigten over byen og Plaza Santa Ana har man dog ikke pillet ved – den er stadig lige betagende.

Entré: 15 euro + dresscode

Matadero Madrid er byens gamle kødby, der i 2005 blev gennemrestaureret og lavet om til kulturcenter med vægt på moderne kunst, film, dans og meget mere. Tjek den rustikke, men gennemført cool kantine i en af de gamle slagtehaller, der i sig selv er et visit værd. God mad og drinks.

Madrids store kulturcenter kan mere og andet end at vise gamle film og foredragsrækker om alt mellem himmel og jord. Prøv tagterrassen med udsigt, når solen går ned over avenuen Alcalá. Entré: 3 euro

Den elegante Berlin Café har de sidste fyrre år holdt fanen højt på den madrilenske nattescene – og er med et gennemrestaureret indre en stilet drøm af en natklub i art decó med gode cocktails og live musik. Tjek kalenderen på hjemmesiden – er der koncert, forlanges entré.

Udefra en helt igennem anonym bar af den slags, der er ti af på dusinet i Spanien. Men gå ind, læn dig op ad zinkdisken, og bestil en lille tallerken paneret og lynstegt torsk – bacalao – og du er direkte i himlen. Bestil en caña, en fadøl, som sidevogn.

Pedro Almodóvar ville elske den: en totalspraglet natklub med Hawaii som tema og en markant duft af kokos, der siver fra hjørnerne og forplanter sig i underetagen – hvor festoriginaler dykker ned i cocktails med paraplyer og pynt efter alle kunstens regler.