Kålsalat med and og appelsin

Kålsalat med and og appelsin

Kålsalat med and og appelsin
Offentliggjort

Rør en dressing af 3 spsk. uslynget honning, saften af 1 appelsin samt et par spsk. olivenolie, og smag til med salt og peber. Smag desuden til med sherryeddike, så dressingen bliver tilpas både sød og syrlig.

Skær 1 appelsin i 8 både, renset for hinder og det hvide fra skallen. Lad appelsinbådene marinere i dressingen i 1 time tid.

Pluk, skyl og slyng spidskål og rød grønkål (eller almindelig grøn grønkål) og hak groft. Hvis man synes, at rå grønkål er lige lovlig hård kost i større mængder, så lader man spidskålen være dominerende. Her er desuden også brugt spinat.

Skyl og aftør en fennikel, og finthak det kvarte af den.

Kom salt og peber på 1 andebryst, og steg det, så det rosa. Lad det stegte andebryst køle af (gem kødsaften), skær kødet i skiver og anret på salaten med smuldret fetaost, appelsin og fennikel. Hæld dressingen over sammen med kødsaften fra andebrystet.

Salaten kan varieres i det uendelige, fx med andre kåltyper. Strimler af grillede marinerede røde peberfrugter klæder også kombinationen and og appelsin. Fetaen kan udskiftes med mozzarella, eller osten kan helt udelades …

//Jesper Uhrup Jensen

Kålsalat med and og appelsin
Kålsalat med and og appelsin
Kålsalat med and og appelsin