Marcipan med et twist

Juletid er lig med konfekt, ogkransekage hører til nytårsaften - og begge dele omfatter masser af marcipan. Få inspiration til nye marcipan-lækkerier med disse2opskrifter.

Marcipan med et twist
Offentliggjort

Anthon Berg har siden 1905 fremstillet marcipan, og gamle Hr. Berg skabte selv små marcipanoverraskelser til sine ventende kunder i butikken - efter sigende var det sådan, marcipanbrødet så dagens lys. Nu har chokolade-producenten relanceret deres Ren Rå Marcipan, som indeholder 62 % mandler - lige i tid til julekonfekten.

Chefchocolatier Jesper Rahbek fra AXOCO by Anthon Berg har skabt et par bud på, hvordan marcipan kan nydes anno 2012 – med lige dele respekt for tradition og nytænkning.

10 dadler

300 g Ren Rå Marcipan

50 g Pastis eller Schumachers ”Ny Dansk”

200 g mørk chokolade

1 spsk. let knuste fennikelfrø

400 g Ren Rå Marcipan

125 g rørsukker

60 g æggehvider

Rør æggehvider og sukker sammen i en skål. Bland herefter marcipanen i, og rør dejen godt sammen. Rul massen til små aflange stænger, eller brug en sprøjtepose til at forme stykkerne som kransekagekonfekt. Sæt så stykkerne på bagepapir, og bag dem i oven i 12 minutter ved 200 g.