Høvl agurken i tynde skiver på siden af rivejernet. Knug væden fra agurkeskiverne. Bland eddike og vand, og kom sukker, salt og rigeligt friskkværnet peber i. Rør, indtil salt og sukker er opløst, og kom så agurkeskiverne ned i lagen. Lad salaten trække i køleskabet i nogle timer, og gerne natten over.
2 store løg
2 spsk. mel
Olie – neutralsmagende
Salt – fint
Pil løgene, og skær dem først i tynde, ensartede skiver og derpå i mindre stykker. Vend dem i mel, og kom dem i en sigte og ryst,så overflødigt mel forsvinder. Varm olie op i en pande, så det står ca. 1-1½ cm op. Kom løgene i, og skru helt ned for varmen.
Lad løgene stege ganske forsigtigt, til de er gyldne. Det tager lidt tid, for det er meningen, at al væden i løgene skal fordampe, så de bliver sprøde, inden de bliver for mørke. Overlæs ikke panden, men steg løgene af et par omgange. Fisk dem op med en hulske, og lad dem dryppe af på køkkenrulle.
Annonse
Drys med fint salt. Efter afkøling opbevares de tørt i en beholder med låg.
Jeg har kun lært halvdelen af, hvad min far kunne med sine hænder. Og mine børn har lært mindre end halvdelen. De kan ingenting. Jeg tror, det vildeste, de kan, er at binde deres snørebånd. Det, tror jeg, kan være roden til noget af den mistrivsel, vi oplever.