400 g rygfilet af torsk – lyssej kan
evt. også anvendes
1 spsk. salt
Begynd tilberedningen af torsken dagen før; salt fileterne, overtræk med film ogstil koldt. Dagen derpå tørres overskydende salt af, og fileterne bages 5-10 minutter i ovn ved 150 grader, til de er varmrå.
Forkullede porrer:
4 mellemstore porrer
Rens porrerne fuldstændig for jord; Skær et kryds i den grønne del, og læg dem i vand, så du er helt sikker på, at al jord er væk. Gnid porrerne ind i lidt olie, læg dem i et fad på pergamentpapir, og grill dem i ovnen ved 250 grader, indtil det yderste lag er sort. Spis porrerne uden det yderste sorte lag.
Courgettecreme med chipotle og mandler:
1⁄2 -1 chipotle – eller krydrede syltede pimentos
1 courgette a ca. 200 g
50 g mandler
1 spsk. olivenolie
1⁄2 citron – saften heraf
Salt
Skær courgetten i mindre dele, og damp den mør i en anelse vand. Blend courgetten i kogevandet med chipotlen (eller noget af den!), olivenolie, citronsaft og lidt salt. Rist mandlerne med hinden på, blend dem til mandelmel, og rør det ned i courgettecremen og køl ned.
Server den varme torsk med de grillede, lune porrer og den kolde courgettecreme, og spis groft brød eller lignende til.