Sådan har du aldrig fået en dry martini

Sådan har du aldrig fået en dry martini
Offentliggjort

Hvis du af og til frekventerer en cocktailbar, har du forhåbentlig også udviklet en smag for, hvilke drinks du kan lide. Der er de fem store - rom, vodka, gin, tequila og whisky - som kan tilsættes juice, soda, lime og sukker som var der ingen dag i morgen. Vi foretrækker at holde det simpelt og lade klientellet fra L.A. Bar om at drikke filur og brandbil. Næ, giv os en Manhattan af bourbon og vermouth, en margarita af tequila, triple sec og lime eller en martini af gin og hvid vermouth.

Hvis du er til sidstnævnte, eller blot sværger til den eviggrønne klassiker gin & tonic, er ingredienserne selvfølgelig vigtige. Ginen skal være af god kvalitet og ikke hentet fem minutter i lukketid i nærmeste discountbutik. Og skal det være ekstra raffineret, er der nu godt nyt fra en af verdens største og mest velrenommerede gin-producenter, Tanqueray.

LÆS OGSÅ Der findes rom og der findes Zacapa

Det engelske spiritusbrand har nemlig lanceret Tanqueray Malacca Gin i et begrænset antal flasker. Eller relanceret, skulle man nok nærmere sige, for den oprindelige Malacca-gin blev udviklet allerede i 1839 og har kun periodevist været tilbage i handlen. Opskriften på Malacca-ginen blev udviklet af grundlægger Charles Tanqueray, når han sejlede mellem Europa og Fjernøsten, hvor han håndplukkede krydderier og urter.

Sidst Tanqueray Malacca blev solgt, var i starten af 00'erne, men det foregik kun i USA. Nu er den tilbage og kun i et begrænset tidsrum. Efter mange forespørgsler fra bartendere, der sværger til den krydrede gin, har Tanqueray produceret 100.000 flasker Malacca Gin på verdensplan. For at gøre det ekstra raffineret, er det kun muligt at smage den særlige gin på udvalgte barer og restauranter. Herhjemme kan cocktails, der indeholder Tanqueray Malacca Gin, smages på Ruby, Mash, Umami, Lidkoeb, 1105, Karriere Bar, Strøm, Pluto, Duck and Cover og Gilt. Og fortvivl ej, hvis du ikke kan lokke vennerne med ud til en sjus. Det er okay, at gå alene på bar. Det siger Jørgen selv.

LÆS OGSÅ Jørgen Leth om kunsten at gå alene på bar