Det er ikke hver dag, der bliver lanceret eller relanceret nye møbler af de største danske designere. Så når det sker, er vi selvfølgelig på stikkerne. Møbelproducenten Howe har netop relanceret Arne Jacobsens klassiske stol Tungen, der også bærer produktnavnet 3102.

Tungen blev oprindeligt designet i 1955, men har ikke været i produktion i mange år. Nu sætter Howe den igen i omløb i handlen som en eksakt genskabelse af det originale design, men skabt med moderne produktionsteknikker for at forbedre stolens holdbarhed.

Arne Jaocbsen designede stolen til Munkegårdsskolen i 1955, men det var ikke før 1985, stolen blev produceret og sat til salg for menigmand. Tungen blev trukket ud af produktion efter bare et par år på markedet. Den nåede selvsagt ikke samme udbredelse som Myren, som Arne Jacobsen designede kort tid før Tungen.

Arne Jacobsens Tungen kommer i den nye udgave i flere varianter med både træ og stof- og læderbetræk. Benene er blankt krom eller pulverlakeret stål. Stolen bliver produceret af det danske møbelfirma Howe. Priserne starter på ca. 3.500 kr. Se billeder herunder.

FACEBOOK Bliv ven med Euroman