Lam i kokos og karry med okra, aubergine og lime

Lam i kokos og karry med okra, aubergine og lime
Offentliggjort

1 kg lammekød – gerne bov

1 kokosnød

12 okra

12 fingerstore auberginer

3 hvidløgsfed

2 spsk. korianderfrø

12 limeblade

3 lime

Karry

2 dl kildevand

2 dåser kokosmælk – gerne øko

Havsalt

1 dl kokosolie til stegning

1 bdt. frisk koriander

Skær lammekødet i tern. Rør en marinade af al kokosmælken fra kokosnødden, og riv kokoskødet fint – men anvend kun halvdelen nu – resten gemmes til topping. Lad kødet trække i marinaden natten over. Lynsteg i olie de små auberginer, okraer og finthakket hvidløgsfed (uden stok) – sidstnævnte må ikke brune og skal derfor i til sidst. Krydr med salt, og tag alt op efter et par minutter. Nu skal lammekødet steges i et par minutter på samme pande, efter at det er dryppet godt fri for marinade (gem den til sauce). Kom korianderfrø, limeblade og -saft, karry (efter behag), kildevand, marinade og dåsekokosmælk ved, og lad kødet småsimre under låg i ca. 1 time.Kom så grøntsagerne ved, og lad retten simre yderligere 5 minutter. Rist den sidste halvdel af det fintrevet kokoskød, og drys det over retten ved servering sammen med plukket, frisk koriander. Giv basmatiris til.