Lam i kokos og karry med okra, aubergine og lime
Foto: Anders Hviid
1 kg lammekød – gerne bov
1 kokosnød
12 okra
12 fingerstore auberginer
3 hvidløgsfed
2 spsk. korianderfrø
12 limeblade
3 lime
Karry
2 dl kildevand
2 dåser kokosmælk – gerne øko
Havsalt
1 dl kokosolie til stegning
1 bdt. frisk koriander
Skær lammekødet i tern. Rør en marinade af al kokosmælken fra kokosnødden, og riv kokoskødet fint – men anvend kun halvdelen nu – resten gemmes til topping. Lad kødet trække i marinaden natten over. Lynsteg i olie de små auberginer, okraer og finthakket hvidløgsfed (uden stok) – sidstnævnte må ikke brune og skal derfor i til sidst. Krydr med salt, og tag alt op efter et par minutter. Nu skal lammekødet steges i et par minutter på samme pande, efter at det er dryppet godt fri for marinade (gem den til sauce). Kom korianderfrø, limeblade og -saft, karry (efter behag), kildevand, marinade og dåsekokosmælk ved, og lad kødet småsimre under låg i ca. 1 time.Kom så grøntsagerne ved, og lad retten simre yderligere 5 minutter. Rist den sidste halvdel af det fintrevet kokoskød, og drys det over retten ved servering sammen med plukket, frisk koriander. Giv basmatiris til.