Opskrift på confit af grisenakke fra Søren K.

Confit af grisenakke fra Grambogård

Her får du opskriften påonfit af grisenakke fra Søren K.

Opskrift på confit af grisenakke fra Søren K.
Offentliggjort

Til 4 personer.

1 kg grisenakke

Olie

Salt

Peber

3 fed hvidløg

4-6 stilke rosmarin

200 g andefedt

150 g smør

50 g nødder

Brun kødet godt i lidt olie og kom salt og peber over. Pil og hak hvidløgsfeddene groft. Skyl og aftør rosmarin. Vakuumpak kødet med hvidløg, rosmarin, andefedt og smør. Bag posen i ovnen på damp ved 68 grader i 12 timer (evt. natten over). Rist nødderne. Træk det confiterede kød i mindre stykker og anret med selleripuré og drys med ristede nødder.

Selleripuré:

½ knoldselleri

2½ dl mælk

2½ dl fløde

2-3 spsk. smør

Salt

Peber

Citronsaft

Vask knoldsellerien grundigt med en grov svamp. Skær skræl og bund af og skær ud i grove tern. Kog op i mælk og fløde. Når det er kommet i kog, skrues der ned for varmen, og det simrer videre, til knoldsellerien er blød som smør. Tag af varmen, og sigt noget af væden fra – men gem den. Tilsæt smør til den møre selleri, og blend det helt fint. Tilføj evt. lidt mere kogevand, hvis pureen er for tør i det, og blenderen ikke tager ordentligt fat. Smag til med salt og peber og evt. citronsaft.

Tip:

De ristede nødder kunne være hasselnødder.