Dampet oksedumpling med appelsin – san zok ngao yok

Dampet oksedumpling med appelsin – san zok ngao yok
Offentliggjort

300 g oksekød

1 appelsin, usprøjtet, skallen heraf

½ tsk. salt

½ spsk. sukker

¼ tsk. bagepulver

¼ tsk. alkalisk vand (garn soi)

150 ml vand

Olie

50 g tørret bønnepasta

40 g finthakkede vandkastanjer

40 g svinefedt

2 finthakkede forårsløg

1 finthakket bladselleristilk

1 spsk. finthakket koriander

1 håndfuld brøndkarse

Soja

Riseddike, sort

Håndhak kødet – meget vigtigt! Appelsinskallen skal være tørret og finthakket. Kør kødet sejt med salt og alle øvrige ingredienser, på nær de tre sidstnævnte. Form farsen til små boller. Damp dem med brøndkarse som underlag. Servér med soja og riseddike.

Tip: Den tørrede appelsinskal kan erstattes af revet frisk appelsinskal.