De 10 gyldne regler for butikspersonale

De 10 gyldne regler for butikspersonale

De 10 gyldne regler for butikspersonale
Offentliggjort

1. Træd aldrig til side for en kunde, der vil forbi dig i butikken – vent til han/hun træder til side for dig.

2. Hvis en kunde spørger efter en bestemt vare, du ikke lige ved, hvor står, så bare sig: ”Det har vi ikke.” Hvis kunden insisterer, så påstå, at varen er udsolgt. Det kan også være, at du slet ikke ved, hvad det er for en vare, kunden taler om, men svaret er det samme – ”Den er udsolgt”. Du må for guds (og især din egen) skyld ikke bruge tid på at lede efter den, endsige spørge nogen, der ved bedre besked end dig. Hvis kunden har spørgsmål til en konkret vare, så er svaret altid, at den er god, og at det er den rigtige vare til formålet uanset hvad. Har kunden et spørgsmål ang. vin, så anbefal blot en tilfældig. Hvis kunden ikke ved noget om vin, så ved kunden heller ikke, at din viden også er lig nul!

3. Hvis en vare – eksempelvis en grøntsag – begynder at se ufrisk ud, så læg den frem i bunken, så varen bliver taget først. Vent så længe som muligt med at kassere den – der er altid nogen, der hopper på den!

4. Du skal ikke bekymre dig om at sætte på plads før åbningstid – det kan du bruge formiddagen på, og så må kunderne finde sig i at skulle manøvrere rundt mellem paller og kasser. Det giver også lige formiddagen til at få tømt hylderne for de sidste småvisne salater m.m. På tilsvarende vis skal du skal aldrig vente til efter lukketid med at tage skilte og varer ind ude fra gaden og anbringe dem foran hylderne ved indgangspartiet inde i butikken. Hvis der er kunder, der synes, at det er besværligt at komme omkring i butikken for cykelstativer, skilte og kasser med frugt, så må de sgu handle lidt tidligere.

5. Tro ALDRIG på en kunde, der hævder, at der er en rabat på en vare, scanningen ikke har registreret. Sig altid, at det må dreje sig om en anden vare eller – alternativt – sæt hele køen i stå, mens du ringer efter en kollega for assistance. Det sætter kunden i en forlegenhed, der ofte får vedkommende til at se stort på en eventuel rabat. Også næste gang …

6. Når du scanner kundens vare ved kassen, så giv altid kunden bæreposen til sidst. Det giver en god stresseffekt, når kunden skal pakke alle sine varer, mens den næste kundes varer er på vej til at blive blandet sammen med den foregående kundes.

7. Spørg kunden, om han/hun vil ha’ bonen – giv den aldrig pr. automatik. Du risikerer, at kunden tjekker den og finder eventuelle fejl.

8. Hvis du sidder ved kassen og føler tørst, så tøv ikke med at tage en slurk af din sodavand, mens du betjener knuderne. Og hvis du mellem kunderne har mulighed for det, så læn dig bare fremover og hvil din overkrop ind over kassen. Har du lyst til at tygge højt på tyggegummi, så står det dig naturligvis også frit for.

9. Husk, at det dig, der bestemmer præcis, hvilket beløb kunden kan hæve på sit dankort ud over, hvad vedkommende har købt for, og du kan altid sige nej til at udbetale ud over det købte beløb – du skal blot henvise til, at du ikke har penge i kassen.

10. Den vigtigste regel er, at kunden ALDRIG har ret.

Spøg til side, men med fare for at lyde som en blanding mellem Emma Gad og Maude Varnæs, så synes jeg, at supermarkedspersonale generelt glimrer ved at være i særklasse udannet. Og dermed helt i tråd med samfundet generelt!