Djævelske lammenyrer
Hvordan har du det med indmad? Har du det godt, så prøv James Prices opskrift på djævelske lammenyrer.
Foto: Monica Bach
Opskriften er til to personer
4 lammenyrer
2 spsk. mel
½ spsk. cayennepeber
– el. efter behag
½ spsk. engelsk sennepspulver
Smør
Worcestershire-sauce
2 dl kraftig hønsefond
2 store skiver ristet landbrød
Salt
Peber
Hvis nyrerne er omgivet af fedt, fjernes dette, og nyrerne flækkes på langs. Fjern også den smule fedt og sener, der sidder inde i nyren. Bland melet med cayennepeber, sennepspulver samt salt og peber. Vend nyrerne i melblandingen, og ryst overflødigt mel af. Steg nyrerne i en pæn klat smør på panden et par minutter på hver side. Giv dem derpå et par dygtige stænk Worcestershiresauce, og kom hønsefonden ved. Lad det koge op, og tag så nyrerne fra, og fordel dem på de ristede stykker brød. Lad sovsen koge lidt ind, og hæld den over nyrerne. Spis dem rygende varme med en blandet grøn salat eller en dusk brøndkarse.
Tip: Mængden af cayennepeber kan selvfølgelig justeres: Med ½ spiseskefuld bliver nyrerne ret så djævelske og hotte. Lammenyrer er i øvrigt meget mindre end kalvenyrer, og denne ret er derfor mere en frokostret eller et bud på en avanceret natmad.