Glem italiensk vanetænkning med antipasti, primi, secondo etc. På Il Grappolo Blu serveres det italienske køkken nyfortolket i en 20-rettersmenu. Vi bringer et uddrag, som det hedder på tv-sprog.
Rul forsigtigt de 2 stykker fisk i ’rasp’, så de ikke går i stykker. Pil det halve rødløg, skær det i skiver og sautér hurtigt på panden i olie. Steg de panerede sværdfiskeruller i ca. 2 minutter på hver side på en lun pande i olie, til ’raspen’ er gylden. Krydr med salt og peber. Anret de sauterede rødløg på de lune sværdfiskeruller. Servér med et par dråber frisk citronsaft henover.
1 fed hvidløg
Annonse
1 bdt. persille
1 lille håndfuld kapers
4 skiver daggammelt brød
1 spsk. revet parmesan
Pil hvidløgsfeddet, og rens, afdryp og tør persillen godt. Hak hvidløg, persille og kapers. Smuldr brødskiverne til krummer. Bland alle ingredienser og vend parmesan i, så man ender med at have en aromatisk rasp.
1 løg
2 gulerødder
Salt
Peber
2 duelår
Annonse
2 spsk. andefedt
1 kvist timian
100 g blåbær
Skræl gulerødderne, og pil løget. Hak begge dele og sautér på en lun pande i olie. Tilføj salt og peber, og læg herefter grøntsagerne over i et ovnfast fad. Læg duelårene på grøntsagerne og tilføj andefedt. Sæt fadet i ovnen ved 100 grader i ca. 50 minutter. Steg blåbærrene i et par minutter på en pande med lidt vand. Når konsistensen er cremet, er saucen færdig. Servér duelårene med blåbærsaucen og anret med friteret filodej på toppen.
10 g filodej
Olie til fritering
Olien opvarmes til 190 grader, eller til det syder omkring en tandstik, når man stikker den ned i olien. Skær dejen i lange strimler, og kom dem ned i olien. Tag dem op, når de er sprøde og gyldne, og læg dem på fedtsugende papir.Cannelloni fyldt med kastanje og lakrids med vildtragout
50 g kastanjer
10 g lakrids
1 spsk. ricotta
Annonse
Salt
Peber
2 sicilianske cannelloni
Parmesan til pynt
Persille til pynt
Kog kastanjerne med skal på, til de er bløde, lad dem herefter køle af, og pil dem så. Hak kastanjerne, tilføj lakrids, ricotta, salt og peber og bland til en fyldig creme. Kog cannellonierne i et par minutter før servering.
Sæt cannellonierne på højkant, fyld dem med kastanjecremen, og dæk cremen med en vildtragout. Bag det hele i ovnen ved 180 grader i 14 minutter. Servér med friskrevet parmesan og lidt plukket persille.
200 g vildtkød
½ gulerod
½ rødløg
Annonse
1 stilk bladselleri
Olivenolie
Chili
2 kviste timian
50 ml rødvin
150 ml oksefond
Salt
Peber
Hak kødet eller få din slagter til det. Skræl den halve gulerod og det halve løg, og skyl bladsellerien. Hak alle tre grøntsager, og sautér på en pande med olie, lidt chili og timian.
Annonse
Tilsæt derefter det hakkede kød, lad det brune, og krydr med salt og peber. Tilføj lidt rødvin, lad kødet stege videre i 5 minutter og tilføj herefter fond. Smag til med salt og peber.Fuldkornsravioli med fyld af spinat og ricotta
100 g semola-fuldkorn
1 æg
1 spsk. olivenolie
Parmesan til pynt
Udstyr: pastamaskine
Bland semola-fuldkorn, æg og olie til en smidig dej, og lad den herefter hvile på køl i 30 minutter. Kør så dejen igennem en pastamaskine, til den er 1 mm tyk, og skær den midt over, så der er 2 stykker dej. Læg spinatfyld i baner med et par cm imellem på det ene stykke dej, og dæk med det andet stykke dej. Udstik herefter ravioli i ønsket form og læg i køleskabet, hvis ikke de skal koges og serveres med det samme. Kog raviolierne i et par minutter før servering. Servér med marinerede tomater og friskrevet parmesan på toppen.
300 g frisk spinat
50 g parmesan
50 g ricotta
Salt
Annonse
Annonse
Peber
Rengør spinaten grundigt, og kog den mør med det vand, der hænger ved, plus lidt olivenolie. Hak den møre spinat. Riv parmesanen. Rør begge dele sammen med ricotta, salt og peber til en cremet masse.
10 små tomater
½ fed hvidløg
4 basilikumblade
Olivenolie
Skyl tomaterne, og skær dem i tern. Pil det halve hvidløgsfed, og finthak det. Hak basilikumbladene. Marinér tomaterne i lidt olie med hvidløg og basilikum. Krydr med salt og peber.
Tip: De små tomater, der bruges i denne opskrift, er San Marzano.
Jeg kan love dig for, at jeg har meget på hjerte. Men det kommer jeg ikke til at blande ind i min karriere. Det er ikke professionelt interessant for mig at udtale mig om ting. At jeg selv mener en masse i det private … fair snak. Men den snak kan jeg tage med nogle venner.