Fjæsing med sauté af løg, jordskok, savojkål og svampe
Foto: Teis Bruno
Til 4 personer.
4 fjæsinger à 200 g
Salt
1 usprøjtet citron
1 bdt. bredbladet persille
Smør
1 dl hvidvin
Fjæsingerne renses og befries for finner og pigge. Fiskene gnides med salt og stoppes med citronskiver og renset, afdryppet persilleblade. Og dryp så lidt olie i bunden af hver fisk sammen med en god klat smør. Bag dem med hvidvin ved i ca. 15 minutter ved 150 grader i en dyb bradepande. Serveres på et leje af sauté af løg, jordskok, savojkål og svampe.
Sauté:
1 savojkålhoved
200 g jordskokker
1 skalotteløg
1 hvidløgsfed
Rapsolie
1 dl hvidvin
Smør
200 g svampe – fx karljohan, kantareller, østershatte eller markchampignon
Salt
Peber
Kålen skæres i 8 dele og blancheres. Jordskokkerne skures rene og skæres i skiver. Skalotteløg og hvidløg pilles, fintsnittes og sauteres i olie, til de er klare. Jordskokker og kål vendes i løgene på panden, og hvidvinen hældes på. En god klat smør og salt og peber tilsættes, og blandingen simrer under låg nogle minutter. Svampene rengøres og steges gyldne – de større i mindre dele, de små hele – på en anden varm pande og krydres med salt og peber. Svampene blandes med løg, kål og jordskokkerne. Smag til sidst til med salt og peber.