Fjæsing med sauté af løg, jordskok, savojkål og svampe

Fjæsing med sauté af løg, jordskok, savojkål og svampe
Offentliggjort

Til 4 personer.

4 fjæsinger à 200 g

Salt

1 usprøjtet citron

1 bdt. bredbladet persille

Smør

1 dl hvidvin

Fjæsingerne renses og befries for finner og pigge. Fiskene gnides med salt og stoppes med citronskiver og renset, afdryppet persilleblade. Og dryp så lidt olie i bunden af hver fisk sammen med en god klat smør. Bag dem med hvidvin ved i ca. 15 minutter ved 150 grader i en dyb bradepande. Serveres på et leje af sauté af løg, jordskok, savojkål og svampe.

Sauté:

1 savojkålhoved

200 g jordskokker

1 skalotteløg

1 hvidløgsfed

Rapsolie

1 dl hvidvin

Smør

200 g svampe – fx karljohan, kantareller, østershatte eller markchampignon

Salt

Peber

Kålen skæres i 8 dele og blancheres. Jordskokkerne skures rene og skæres i skiver. Skalotteløg og hvidløg pilles, fintsnittes og sauteres i olie, til de er klare. Jordskokker og kål vendes i løgene på panden, og hvidvinen hældes på. En god klat smør og salt og peber tilsættes, og blandingen simrer under låg nogle minutter. Svampene rengøres og steges gyldne – de større i mindre dele, de små hele – på en anden varm pande og krydres med salt og peber. Svampene blandes med løg, kål og jordskokkerne. Smag til sidst til med salt og peber.