Til 4 personer.
400 g havkatfilet
Olie – til stegning
Smør
Havsalt – groft
4 krondildkviste – til pynt
Del havkatfileterne i 4 lige store stykker. Steg fisken på en pande i lidt olie, ca. 3 minutter med skindsiden nedad, til skindet er sprødt. Vend den, og tilsæt en klat smør. Når smørret er brunet, er fisken færdig. Drys med lidt salt. Serveres med en salat af diverse kogte grøntsager og spæde salatblade i en krondildmarinade. Top med 1 krondildkvist på hver portion.
Grøntsager:
1 blomkålshoved
2 persillerødder
1 fennikel
1 krondildkvist
Spæde salatblade – fx frisee,
feldsalat, rød mangol eller
romaine
4 cipollinniløg
Del blomkålshovedet lidt skulpturelt. Skræl persillerødderne, og skær dem sammen med fenniklen i mindre stykker. Kog alt i letsaltet vand med en af krondildkvistene. Hæld kogevandet fra. Bland de kogte, stadig varme grøntsager med de rensede, afdryppede salatblade, der vendes med krondildmarinade og serveres straks med et blancheret og glaseret løg til hver (pil løgene, kog dem i vand med smør og smag til med salt).
Krondildmarinade:
7 ½ cl olivenolie
½ dl hvidvinsvinaigre
½ dl balsamico
½ bdt. krondild eller 1 tsk
krondildfrø
3 hvide peberkorn
2 stjerneanis
1 nellike
Kog det hele op, og lad det trække lidt, men marinaden skal være varm ved anvendelsen. Sigt den før brug.