Klar varm suppe med kalveskank

Vintertid er suppetid. Prøv Peter Andreas Ingebergs lækre bud på en klar suppe på kalveskank, rodfrugter og eddike

Klar varm suppe med kalveskank
Offentliggjort

Klar varm suppe med kalveskank, rodfrugter og eddike

1 kg kalveskank

1/4 selleri

1 persillerod

1 stor gulerod

½ dl æbleeddike

3 l vand

1 spsk. havsalt

1 håndfuld persille

2 forårsløg

Peber

Kog skanken i eddike, vand og salt med de skrællede suppeurter, der er skåret i mundrette stykker. Tag grøntsagerne op, når de er møre og stadig har bid, men kog skanken videre, til den er mør. Tag den op, og skær den ud i mundrette stykker. Sigt suppen, varm den godt igennem, og kom grøntsager og kød tilbage i den varme suppe. Smag til med salt og peber.

Rens persille og forårsløg, finthak sidstnævnte, og anret suppen med begge dele.

Tip: Spis et groft brød, ris, grønne linser el.lign. til suppen. Æbleeddiken kan erstattes af anden lignende eddiketype.