Triumviratet bag, Matteo Ugolotti, Rocco Stabellini og Filippo Cadossi, driver til daglig trattoriaet ai Due Platani nær Parma, men når tiden er til det (august er ferietid og ferielukketid i Italien), så turer de med deres gadekøkken og er således rejsende i trattoria parmigiana – deres lokale hjemstavnskøkken i gadeudgaven. De har været i København hele august og rykker teltpælene op med månedens udgang, om end der hviskes lidt om en evt. forlængelse.
Menuen i det mobile køkken er helt enkel – sandwich, pasta og charcuteri. Og i al sin enkelhed virkelig delikat. Hittet er deres ravioli – en æggemættet ravioli, klassisk fyldt med ricottaost og basilikum og serveret med riiigeligt smør til 70 kr.
For 200 kr. kan man få en gang torta fritta, dvs. sprøde tynde hule brødpuder, ledsaget af mortadella, coppa og parmaskinke og en flaske lambrusco. Uden vinen er prisen 70 kr., og personligt undværer jeg gerne den sødlige vin til fordel for en øl eller vand.
Annonse
Til den søde tand er der en virkelig, virkelig god vaniljeis med chokoladesauce og/eller nødder eller bare uden. Isen laves på en gamle retroismaskine, mens espressoen er på Nespresso-kapsler – og det er sådan set eneste anke. En ægte espresso havde været prikken over i’et.
Det forhindrer dog ikke Parma Buskers i nok at være byens bedste gadekøkken lige nu, så skynd dig forbi.
PS: Matteo Ugolotti vandt forleden VM i risotto i forbindelse med Copenhagen Cooking.
Jeg har kun lært halvdelen af, hvad min far kunne med sine hænder. Og mine børn har lært mindre end halvdelen. De kan ingenting. Jeg tror, det vildeste, de kan, er at binde deres snørebånd. Det, tror jeg, kan være roden til noget af den mistrivsel, vi oplever.