Ovnristet butternutsquash med rug og æble

Få opskriften på ovnristet butternutsquash med rug og æble.

Ovnristet butternutsquash med rug og æble
Offentliggjort

1 stor butternutsquash

Olivenolie

Salt

Peber

100 g rugkerner

75 g valnøddekerner

1 æble

1 håndfuld bredbladet

persille

2-3 spsk. æblecidereddike

Skyl og flæk squashen på langs, og skrab kernerne ud. Skær squashen i både, og læg dem på en bageplade med bagepapir. Dryp med lidt olivenolie, og krydr squashen med salt og peber. Steg squashen i en 200 grader varm ovn i 30 minutter.

Læg rugkernerne i saltet vand, til de er møre, ca. 20 minutter. Sigt vandet fra. Hak valnøddekernerne groft. Skyl og skær æblet i fine tern med skræl. Skyl og aftør persillen, og hak den groft. Bland valnødder og æble sammen med rugkernerne og vend persille i. Smag til med eddike og en god sjat olivenolie og salt og peber.

Servér den bagte squash på et fad med kernesalaten over.

Sunday roast - syv lækre opskrifter