Til 4 personer.
2 rensdyrhalse med ben a ca. 1-1 ½ kg
100 g smør
Vildtfond eller vand med suppeurter som fx gulerødder, porrer og løg
50 g smør – til afrunding af retten
Læg kødet til udvanding i et par timer i rigeligt vand. Brun det i smør, og kog det herefter i vildtfond eller vand med urter, så det dækker kødet, i 2-3 timer, til kødet løsner sig fra benet. Afkøl kødet, og pluk det fra i så store stykker som muligt, der skal vendes i en glace. Når det er gjort, afrundes retten med koldt smør. Giv en majsfrikassé og et godt brød til.
Majsfrikassé:
4 majskolber
1 lille løg
2 friske timiankviste
1 dl hønsefond
2 dl fløde
Olie til stegning
Salt
Peber
Skær majskornene fra stokken, og rist dem sammen med hakket løg i lidt olie. Tilsæt fond og hele timiankviste, der tages op før servering. Lad det koge i ca. 10 minutter. Hæld fløde ved, og lad det hele koge ind, til det har en tyk konsistens. Smag til med salt og peber. Serveres straks.
Glace:
50 g rørsukker
10 sorte peberkorn
1 stjerneanis
½ dl hindbæreddike
2 dl kraftig vildteller kalvefond
Karamellisér sukker, peberkorn og stjerneanis på en pande. Tilsæt eddike, og kog ind. Hæld fond ved, og lad det hele koge godt igennem. Sigt glacen.