Ragout med andelår, linser og svampe
AND er vidunderlig, og det er synd og skam, at vi danskere kun nyder den en eller to gange om året, mortens- og/eller juleaften. Måske skulle vi servere den lidt ANDerledes bare en gang imellem, eller hva’ med at udnytte ANDestegen dagene derpå til nye lækre retter, når der skal slås mave!
Foto: Søren Gammelmark
(4 personer)
4 confiterede andelår
1 finthakket løg
1 dl olivenolie
300 g kogte grønne
puylinser
5 dl kraftig kalvefond
1 øko-appelsin
Ærteskud
Salt
Peber
Pluk andelårene. Svits løget i varm olie i en stor gryde, og kom andekød og linser ved sammen med kalvefond. Reducér i 5 minutter. Smag til med salt og peber. Anret som vist på foto med syltet græskar og smørristede morkler og kantareller. Pynt med julienneskåret appelsinskal og ærteskud.
½ græskar
3 dl hvidvinseddike
3 dl hvidvin
3 dl sukker
3 estragonstilke
3 peberkorn
Skræl det halve græskar, og skær det i tern. Kog en lage op af alle øvrige ingredienser. Overhæld græskarternene med den varme syltelage, og lad det trække i 1 døgn inden servering.
100 g morkler
100 g kantareller
Smør
Salt
Peber
Børst svampene rene for jord, og rist dem på en pande i smør og smag til med salt og peber.