Rødtunge og kantarelstuvning på brød med ærtepuré

Rødtunge, kantareller og friskbælgede ærter. Need we say more?

Rødtunge og kantarelstuvning på brød med ærtepuré
Offentliggjort

Rødtunge og kantarelstuvning på brød med ærtepuré

Til 4 personer

4 rødtungefileter

1 dl hvidvin

Salt

Peber

1 håndfuld nybælgede

ærter til pynt

4 skiver brød

Fold rødtungefileterne sammen med skindsiden indad, så den tynde halespids kommer ind under. Krydr med salt og peber. Læg et stykke bagepapir i en stor flad gryde, hæld vin over, og lad det koge op med salt og peber.

Lige før servering lægges fileterne ned i den varme vin, hvor de dampes i et par minutter under låg.

Rist brødet, og smør det med en ærtepuré. Læg fisken herpå, og kom en skefuld kantarelstuvning over.

Slut af med et ærtedrys.

Kantarelstuvning:

400 g kantareller

1 skalotteløg

2 spsk. rapsolie

50 g smør

2 dl piskefløde

Smør

Salt

Rens kantarellerne. Pil løget, hak det fint, og svits det på en pande i olie og smør. Rist kantarellerne med, tilsæt piskefløde, og smag til med salt og peber. Lad det koge ind i et par minutter.

Prøv også Betina Repstocks opskrift på torsk i courgetteblomster med pikant salsa.