Rødtunge og kantarelstuvning på brød med ærtepuré
Rødtunge, kantareller og friskbælgede ærter. Need we say more?
Foto: René Riis
Rødtunge og kantarelstuvning på brød med ærtepuré
Til 4 personer4 rødtungefileter
1 dl hvidvin
Salt
Peber
1 håndfuld nybælgede
ærter til pynt
4 skiver brød
Fold rødtungefileterne sammen med skindsiden indad, så den tynde halespids kommer ind under. Krydr med salt og peber. Læg et stykke bagepapir i en stor flad gryde, hæld vin over, og lad det koge op med salt og peber.
Lige før servering lægges fileterne ned i den varme vin, hvor de dampes i et par minutter under låg.
Rist brødet, og smør det med en ærtepuré. Læg fisken herpå, og kom en skefuld kantarelstuvning over.
Slut af med et ærtedrys.
Kantarelstuvning:
400 g kantareller
1 skalotteløg
2 spsk. rapsolie
50 g smør
2 dl piskefløde
Smør
Salt
Rens kantarellerne. Pil løget, hak det fint, og svits det på en pande i olie og smør. Rist kantarellerne med, tilsæt piskefløde, og smag til med salt og peber. Lad det koge ind i et par minutter.
Prøv også Betina Repstocks opskrift på torsk i courgetteblomster med pikant salsa.