Den nykårede michelinrestaurant Substans indvier os i nogle af restaurantens dejlige sommeropskrifter, der bl.a. bringer sommerbuk og sommertrøffel på tallerknerne og selvfølgelig alt det stadig nye grønne fra den danske muld – ærter, kartofler, gulerødder, løg og jordbær.
Substans er barn af parret René Tang Jensen og Louise Mammen. Han er udlært kok fra Norsminde Kro og desuden tjeneruddannet – fra Malling Kro, hvor han faktisk traf Louise, der arbejdede dér som tjener.
Madstilen på Substans beskrives af parret selv som nydansk/fransk gourmet, og menuen skifter hver måned. Man kan selv sammensætte sin menu ud fra 6 retter plus en ostetallerken ned til 3 retter – med mulighed for vinmenu.
Jeg har kun lært halvdelen af, hvad min far kunne med sine hænder. Og mine børn har lært mindre end halvdelen. De kan ingenting. Jeg tror, det vildeste, de kan, er at binde deres snørebånd. Det, tror jeg, kan være roden til noget af den mistrivsel, vi oplever.