Sprøde svær med persillemayonnaise

Dette er en af den slags snacks, man skammer sig frydefuldt over både at servere og spise!

Sprøde svær med persillemayonnaise
Offentliggjort

Sprøde svær med persillemayonnaise

Til 4 personer

300 g grisesvær uden fedt

1 l neutralsmagende olie

Kryddersalt – se herunder



Skær sværen ud i skiver a 4 cm, og bag dem i ovnen på en bagerist ved 75 grader i ca. 12 timer, til alt er sprødt, men uden at have taget farve.



Trim evt. rester af fedt væk, og fritér, til sværene puffer op. Tag dem op, læg dem evt. på fedtsugende papir, og drys med kryddersalt.



Servér med persillemayonnaise.




2 spsk. salt

1 enebær

1 allehånde

1 laurbærblad



Blend alt helt fint.




1 bdt. persille

2 dl olie

2 æggeblommer

4 spsk. persilleeddike –

se herunder

Salt

Tabasco



Udstyr: kaffefilter, termomikser/ blender



Rens og afdryp persillen grundigt. Blend persille og olie på termomikser i 7 min. til 70 grader. Sigt olien gennem et kaffefilter, og køl ned.



Kom æggeblommer, persilleeddike og lidt salt i en skål, og pisk luftigt. Kom herefter olien forsigtigt i, mens der piskes.



Smag til med Tabasco og evt. mere salt.



Tip: Hvis du ikke har en termomikser, er en blender også ok, men fortsæt da blendning 10 minutter længere.




Lad eddike trække med persillestilke i min. 2 måneder.







Sprøde svær med persillemayonnaise