Sprøde svær med persillemayonnaise
Til 4 personer300 g grisesvær uden fedt
1 l neutralsmagende olie
Kryddersalt – se herunder
Skær sværen ud i skiver a 4 cm, og bag dem i ovnen på en bagerist ved 75 grader i ca. 12 timer, til alt er sprødt, men uden at have taget farve.
Trim evt. rester af fedt væk, og fritér, til sværene puffer op. Tag dem op, læg dem evt. på fedtsugende papir, og drys med kryddersalt.
Servér med persillemayonnaise.
2 spsk. salt
1 enebær
1 allehånde
1 laurbærblad
Blend alt helt fint.
1 bdt. persille
2 dl olie
2 æggeblommer
4 spsk. persilleeddike –
se herunder Salt
Tabasco
Udstyr: kaffefilter, termomikser/ blender
Rens og afdryp persillen grundigt. Blend persille og olie på termomikser i 7 min. til 70 grader. Sigt olien gennem et kaffefilter, og køl ned.
Kom æggeblommer, persilleeddike og lidt salt i en skål, og pisk luftigt. Kom herefter olien forsigtigt i, mens der piskes.
Smag til med Tabasco og evt. mere salt.
Tip: Hvis du ikke har en termomikser, er en blender også ok, men fortsæt da blendning 10 minutter længere.
Lad eddike trække med persillestilke i min. 2 måneder.