Torsk i courgetteblomster med pikant salsa
Opskrifter er til 4 personer.
200 g rejer
200 g hakket torsk
1 tsk. salt
1 æg
½ dl mælk
2 spsk. havregryn
Peber
12-16 courgetteblomster
1 l vindruekerneolie – til dybstegning
Salt – fint
Hak rejerne, og rør dem med det hakkede fiskekød, salt, æg, mælk, havregryn og peber. Sæt farsen køligt i ca. 1 time før tilberedning.
Nip støvdragerne af courgetteblomsterne, der fyldes med fiskefarsen. Varm olien op til middelvarme. Dyp courgetteblomsterne i dej. Steg dem i olien, og tag dem op, når de er gyldne, og lad dem dryppe af på fedtsugende papir. Drys med fint salt.
Server straks med en pikant salsa til og fx en grøn salat.
Dej:
1 dl hvedemel
1 dl isvand
Salt – fint
Miks isvand, mel og lidt salt til en
tynd dej.
Pikant salsa:
2 chilier
½ hvidløgsfed
50 g brød – lyst og gerne
daggammelt
5 spsk. vineddike
1 spsk. paprika
1 tsk. sellerisalt
1 knivspids spidskommen
1 ½ dl olivenolie
Fjern kernerne i chilierne. Pil det halve hvidløgsfed. Riv eller smuldr brødet til krummer.
Blend alt med eddike, paprika, salt og spidskommen. Tilsæt olien i en tynd stråle.
Prøv også Betina Repstocks hornfisk med hybendressing og ristede mandler.