Torsk i courgetteblomster med pikant salsa

Fyldte courgetteblomster med torskefars og pikant salsa. Det er spicy summer on a plate!

Torsk i courgetteblomster med pikant salsa
Offentliggjort

Torsk i courgetteblomster med pikant salsa

Opskrifter er til 4 personer.

200 g rejer

200 g hakket torsk

1 tsk. salt

1 æg

½ dl mælk

2 spsk. havregryn

Peber

12-16 courgetteblomster

1 l vindruekerneolie – til dybstegning

Salt – fint

Hak rejerne, og rør dem med det hakkede fiskekød, salt, æg, mælk, havregryn og peber. Sæt farsen køligt i ca. 1 time før tilberedning.

Nip støvdragerne af courgetteblomsterne, der fyldes med fiskefarsen. Varm olien op til middelvarme. Dyp courgetteblomsterne i dej. Steg dem i olien, og tag dem op, når de er gyldne, og lad dem dryppe af på fedtsugende papir. Drys med fint salt.

Server straks med en pikant salsa til og fx en grøn salat.

Dej:

1 dl hvedemel

1 dl isvand

Salt – fint

Miks isvand, mel og lidt salt til en

tynd dej.

Pikant salsa:

2 chilier

½ hvidløgsfed

50 g brød – lyst og gerne

daggammelt

5 spsk. vineddike

1 spsk. paprika

1 tsk. sellerisalt

1 knivspids spidskommen

1 ½ dl olivenolie

Fjern kernerne i chilierne. Pil det halve hvidløgsfed. Riv eller smuldr brødet til krummer.

Blend alt med eddike, paprika, salt og spidskommen. Tilsæt olien i en tynd stråle.

Prøv også Betina Repstocks hornfisk med hybendressing og ristede mandler.