Var det noget med et foredrag om påskeost?

Det er jo nok ikke noget mange af os tænker over i hverdagen, men jo, ost har også sæsoner. Således inviterer det London-baserede mejeri Neal's Yard til foredrag om påskeost.

Var det noget med et foredrag om påskeost?
Offentliggjort

Neal’s Yard Diary i London er et mekka for osteelskere. Og er man mere end bare glad osteelsker, så kan man tilmelde sig diverse events på stedets hjemmeside og komme på kursus i alle mulige discipliner inden for ost. Vi har fundet et foredrag om påskeost.

Påskeost?

Og hvad i al verden er så det, tænker man … umiddelbart forestiller man sig vel ikke ost som noget, der har sæsoner, vel? Men ost er som bekendt lavet af mælk, og mælk kommer som bekendt fra dyr, og dyr er, hvis de da ikke lever indespærret i en stald på kraftfoder fra fødsel til død, påvirket af sæsonernes skiften i naturen og således også deres mælk: De lever af frisk græs hele sommeren og hø og kraftfoder om vinteren. Det giver en varierende mælkesammensætning, ikke mindst fedtindhold går op og ned. Så ja, ost har sæsoner, for den ost, man laver af sæsonens mælk, varierer.

Det betyder desuden også noget for mælken, hvornår dyret sidst er nedkommet med små søde dyrebørn, og det sker jo typisk i det tidlige forår. Og så er vi fremme ved påskeosten, for den er fremstillet af mælk fra det tidlige forår, altså omkring påske. Hos Neal’s Yard Diary er det typisk af fåre- og gedemælk.

Aftenens underviser hos Neal’s er osteeksperten Jane Hastings, der har arbejdet med Neal’s i mere end ti år og er en kendt ostedame i England.

Læs mere om tilmeld dig foredraget om påskeost på nealsyarddairy.co.uk.

Easter cheeses, torsdag d. 29. marts 2012 hos Neal's Yard Diary, London, England.