En blanding af de bedste bær fra 2009 og 2011, som har ligget på små 225-litersfade i op til 30 måneder. Her begynder det vinøse for alvor at træde i karakter med mindelser om amarone og sydfranske kraftkarle. Lette noter af mandel under kirsebærfrugten, og på trods af vinens koncentration er der en overraskende blødhed at spore i den halvsøde vin, som vil gøre sig godt til vildt med rødbede og bær eller blå ost.
Pris: 229 kr.
__________
Fortsætter på næste side.../link/5e0bac70f8f74226bdce01b420a1bf46.aspx" alt="" />
Den oplagte dessertvin til risalamanden. Vinen har ligget på sit bundfald under lagringen, hvilket har givet vinen øget koncentration og dybde. Derfor er det også overraskende, at vinen fremstår som en af de mest elegante og milde vine med lys chokolade i smagen, en mere udtalt sødme og en fin syre, der er en anelse mere afdæmpet end i andre af vinene.
Pris: 189 kr.
Godsets basisvin, der på glimrende vis illustrerer, hvad projektet går ud på. Nærmest sort i farven med en umiddelbar, imødekommende duft af kirsebær med et strejf af rabarber. Balancen mellem syre og sødme er rigtig flot, og tanninindholdet er også til at fornemme, uden at det bliver for voldsomt. Kompleksitetsskabende bitterhed fra kirsebærstenene. Et rigtig godt bud på en vin til blå ost og kraftige desserter med mørk chokolade.
Pris: 140 kr.
Vinen står udendørs i al slags vejr i et års tid på små 25-litersglasballoner, hvorefter den kommer på små cognacfade. Rancio-metoden har været benyttet i fx Porto i århundreder, og det direkte sollys og varmen er med til at afrunde vinen. Lighederne med portvin er yderst tydelige med noter af svesker, vanilje, tobak og brændt karamel. Igen en meget vinøs drik, der ikke er overvældende sød, mens den til gengæld har syre til at skære igennem selv meget kraftige desserter, oste og sågar et stykke stegt foie gras. Frederiksdals signaturvin.
Pris: 259 kr.
Likør Seneste skud på stammen fra Lolland er denne likør, hvor Frederiksdal i stedet for blot at blande saft, sukker og alkohol har ladet kirsebærsaften gære en anelse for at øge kompleksiteten. Næsen byder stadig på meget umiddelbare kirsebær- og solbærnoter, mens de 17% alkohol er med til at gøre den mere skarp end de øvrige vine. Det er oplagt at bruge i cocktails, men man kan også med fornøjelse slubre den i sig til kaffen sammen med et stykke mørk chokolade.
Pris: 209 kr.
__________