Alting har en ende og nu er noma nummer to. Slet ikke nogen dårlig placering, når konkurrencen har handlet om at være verdens bedste restaurant. Og nomas indsats for at udbrede nordisk mad og sætte Danmark på det internationale verdenskort for gastronomer fortjener kun beundring.
LÆS OGSÅ Fem stærke steder at drikke en fadøl
Men for Jesper Uhrup Jensen, der er chefredaktør for Euromans brodermagasin gastro, kommer nedstigningen fra tronen ikke som nogen overraskelse. Han var selv på noma for nylig, og det var ikke just nogen positiv oplevelse fra den madglade magasinchef:
"Da jeg var på Noma for nylig, fik jeg et måltid, som man ikke burde få på verdens bedste restaurant. Først fik jeg en dejlig fiskeret, og ret nummer to var så et stegt fiskehoved på en pind. Det er ikke engang sjovt," fortalte han i går til TV2 og fortsatte. "En anden servering var en udhulet bagekartoffel med noget kartoffelvand i midten, og en tredje var et kødben med noget langtidsmodnet kød, der var på grænsen til fordærvet. De sluttede så af med at servere en kop ny nordisk kaffe, der var udrikkelig. Den var værre end Storebæltskaffe."
Læs hele artiklen på TV2. På gastros hjemmeside har Jesper Uhrup Jensen i dag givet en uddybende forklaring af hvad andenpladsen betyder. Og at den egentlige vinder hverken er dansk, spansk eller brasiliansk, men i stedet bare er listen selv. Læs hans tekst her.
LÆS OGSÅ Æd og skrid: Opskrifter på nem gæstemad
FACEBOOK Bliv ven med Euroman