Her en måned inden motorshowet Mondial de l'Automobile i Paris er det Citröen, der gør alt, hvad de kan, for at tage det franske hjemmepublikum med storm.

Det er deres nye koncept, Cxperience, vi her har kastet øjnene på. En hybridbil, der med en benzinmotor, der alene yder op til 200 hestekræfter, og en 80 kW el-motor kan danse en 300 hestekræfters apache.

Men lad os i stedet tale om designet, som Cxperience i første omgang forventer at nedlægge motorjournalisterne med. Ja, seksuelle referencer følger altså med navnet.

Citröen selv beskriver Cxperience som inspireret af "arkitektur, møblering og indretningsdesign". Den er desuden indtrukket med gule detaljer for at skabe et “positivt tankesæt”.

Nye features indbefatter blandt andet en stor 19 tommer skærm på instrumentbrættet og kameraer i stedet for sidespejle. Og så fremstår det futuristiske design umiddelbart meget velproportioneret.

Det er ikke svært at forestille sig, at biler som C4 Cactus i fremtiden forvandler sig til noget, der minder om Cxperience, der, som Top Gear skriver, er med mere kant og med et mere teknologisk appeal.

Godt nok kommer Cxperience efter alt at dømme ikke i produktion, men den efterlader et spændende praj om, hvad vi kan forvente mere af fra de franske tegnestuer i fremtiden.

LÆS OGSÅ: Tesla snart klar med model der kører over 600 kilomter på en opladning

LÆS OGSÅ: Ferraris hurtigste sportsvogn kommer nu uden tag

LÆS OGSÅ: Porsche Panamera genfødes smukkere end nogensinde