at drikke stjerner (5)
at drikke stjerner (5)
Foto: Rene Langdahl Jørgensen
Rodolphe Peters er en vis mand. Hverken langt skæg, høj spids hat eller næsebriller er nødvendigt. Den pæne unge mand betvivler sin fars dogme om fuld malolaktisk gæring, i første omgang kun på små eksperimentproduktioner, men indtil videre holder han fast i det gamle. Til gengæld er han ikke bleg for at stille spørgsmålstegn ved sen høst. Rodolphe foretrækker faktisk at selektere pressemosten hårdere. Det hele handler om balance og i den konkurrence er der ikke mange konkurrenter. Les Chetillons fra gamle vinstokke i Le Mesnil er endnu engang bevis på det. Lige nu, sammen med Comtes de Champagne, er Les Chetillons min yndlings blanc de blancs, selvom de to er ret forskellige. 06eren er lige kommet… oh hvilken vin!
2006 Les Chetillons, BdB, Pierre Peters
Næsten likorøs. Det kan godt være eksperterne siger at 2006 er et pinot noir-år, men Rodolphe Peters har lavet en positivt klæbrig champagne på chardonnay. Jeg ved ikke hvordan saltede limefrugter agerer, men mon ikke det lader sig gøre i praksis, og under alle omstændigheder dufter Pierre Peters meisterstück af sådan nogle. Kalk og pinseliljer, sommerfuglebusk og friske danske belle de boskop – liflig næse, kildrer først med blomsterbedet, men stiller så krav med sin lugt af Schweppes tonic. Komplet helstøbt smag, glider blidt over tungen med stærkt frugtig karakter, arbejder energisk, tripper og sitrer, og den er helt ærligt ikke til at stå for. Hvis novicer skal lære at drikke blanc de blancs kunne de passende starte med den her – mere rutinerede champagne entusiaster skal klappe i med krav om mere knibskhed. Decembers champagne og det bliver den jeg drikker til den dampede torsk med nougattilsmagt beurre blanc nytårsaften. 95
Pierre Peters’ champagne kan købes hos www.vinifique.dk