Lad det være sagt med det samme – man tager næppe på Roskilde for at få en gastronomiske oplevelse, og det er ikke rimeligt at stille samme krav til stadepladser på en markedsplads som til egentlig restauranter. Men man kan altid stille krav til kvaliteten, og det generelle indtryk af maden på Roskilde Festivalen 2011 er, at udbuddet ikke bare er meget stort – der er også rigtig mange gode ting at vælge imellem.
Der skal nok være en hel del junkmad her og der, men det er ikke svært at finde ordentlig fastfood på Roskilde, heller ikke, hvis man går op i økologi og bæredygtighed. Faktisk er niveauet langt over markedspladsniveau i øvrigt – og måske også noget over udbuddet af gademad generelt udenfor indgangene til dyrskuepladsen i Roskilde.
Musikprogrammet har været noget udskældt i år – og det kunne måske også være mere spændende, men maden behøver den 41-årige festival ikke at skamme sig over.
Næste gang der nedsættes en mand på Månen, vil han opdage, at Meyer allerede har åbnet en biks der også! Meyer er allestedsnærværende – og således er han naturligvis også på Roskilde. Den temmelig store og velfungerende camping-deli reklamerer med 95% nordiske produkter – og det gælder naturligvis også han ’famous roast pork sandwich’, der giver ny mening til pølsevognsgyseren flæskestegssandwich.
Meyers version er på ølands-gris garneret med rødkål, agurkesalat og skiver af frisk æble. Et godt og gedigent måltid i en god bolle til 65 rimelige kroner. Det kan godt være, at nogle tænker ”Åh nej, ikke Meyer igen!”, men Meyer er driftsikker.
Thai Lanna kæden har været på Roskilde siden 2005, og stedet er blandt de bedste, gastronomiske bud på festivalen. Vi fik kylling i rød karry med bl.a. bønnespirer og babyauberginer – veltillavet, brandvarm og nydeligt anrettet i en rumdelt plastikbakke, så der faktisk også var noget for øjet. Logistikken på Thai Lanna imponerer – det ser umiddelbart kaotisk ud, men køkkenet arbejder hurtigt, og der går ikke langt tid fra bestillingen er afgivet, til maden er klar.
Thai Lanna er i den dyrere ende på festivalen, men alt er relativt, og man bliver mæt for under 100 kr.
’Relæ-lillebroren’ er leveringsdygtig i enkel og reel øko-mad. Vi blev varmt anbefalet kærnemælkskoldskålen, men valgte den grønne, grove ærtersuppe med brødcroutonner – noget af en vintervarmer til det lortevejr, Roskilde har det med at diske op med – men som festivalen indtil nu er blevet forskånet for.
Annonse
Færdiglavet sushi a la den man kan købe i supermarkeder – altså den slags, selv semi hardcore sushi afficionados ikke vil røre med en ildtang! Det er selvsagt ikke sushi, der tåler sammenligning med frisklavet af ordentlig oprindelse, men selv om nigiri-stykkerne var noget klodset udformet, så var fisken knaldfrisk og helt uden den hengemte tørhed, bakkerne i supermarkedet har.
Fås i forskellige størrelser – bakken til 100 kr. dækker den almindelige sult.
Der reklameres med chamapgnecocktail, men det er nu lidt en sandhed med modifikationer, for den ’Cocktail Royal’ vi fik, den var mixet af solbærsirup og australsk mousserende, så deeeetttt… Men på den anden side, hvad kan man forlange for 45 kr.! Det skal retfærdigvis sige, at stedet kan fremvise rigtig champagne – Mumm til i omegnen af 250 kr. for en flaske.
Den argentinske vinbar i Istedgade (og nu også med en filial i Birkegade på Nørrebro) er en af byen bedste vinbarer, der nu på andet år har fundet et roligt hjørne af festivalen. Der er et lille, overskueligt udvalg af både rød og hvid, der serveres med nidkær omsorg for den rette temperatur.
Der serveres udelukkende vin – ikke noget med snacks og latte! Det er klar snak, og Malbeck er et oplagt pitstop. Når man ret beset er træt af Roskilde.
På lørdag d. 2. juli kan du finde Jesper Uhrups anmeldelser i levende billeder på »Eurowoman.dk/Roskilde. Her finder du også mange flere stemningsbilleder og videoer fra Roskilde Festivalen 2011 samt den nyeste festivalmode.
Jeg kan love dig for, at jeg har meget på hjerte. Men det kommer jeg ikke til at blande ind i min karriere. Det er ikke professionelt interessant for mig at udtale mig om ting. At jeg selv mener en masse i det private … fair snak. Men den snak kan jeg tage med nogle venner.