gastros champagnejulekalender 11
gastros champagnejulekalender 11
Foto: Rene Langdahl Jørgensen
Brut Millesimes (Blanc de blancs) 2004, Launois Père & Fils, Champagne
Midt på sommeren, en af de få solskinsdage med tilhørende lun aften, pimpede vi Launois 1996. Novicer forstår sjældent hvad det er champagne kan. Min uerfarne men ganske smagsløgsveludstyrede nabo lagde sig på ryggen og lignede en lysten hundehvalp da han smagte Launois. Fuldstændig afklaret, han forstod straks hvad champagne kan. Syltet citron (måske et særkende for Launois) og en næsten overvældende smag af lys hønsefond smagt subtilt til med valle og cidereddike. Grillpølser, ribeye… marineret kylling, den tog det hele. 2004 bliver engang som 96eren, eller tæt på. Allerede nu er der dyb autolysekarakter, igen syltet citron, bergamotpuré og japanerfrugten yuzo. Deadringer, siger amerikanerne vist – in-your-face frugt og umiddelbar drikkeglæde, kridtet og leret i eftersmagen, komplet tør selvfølgelig, men frugten er så læskende at man skulle tro, der var FUN i. Eftersmagen har mindelser om fin hvid aske – smuk champagne og netop den du skal give dine uindviede naboer. 92
295 kr. Esprit-du-vin.dk