Kødboller fra Nordindien – gaitis chote kofte

Kødboller fra Nordindien – gaitis chote kofte
Offentliggjort

1 kg hakket oksekød (3-5 %)

1 æg

4-5 spsk. yoghurt

½ løg

1 spsk. revet ingefær

½ tsk. revet muskat

½ tsk. friskknust kardemomme

½ tsk. friskknuste nelliker

½ tsk. friskknust sort

kardemomme

1 spsk. salt

2 tsk. friskknust sort peber

1 tsk. birkes

1-2 tsk. chilipulver – el. 1-2 finthakkede grønne chilier

Kom det hakkede oksekød i en skål, og rør det med æg og yoghurt. Pil og riv det halve løg, og rør det i farsen sammen med alle øvrige ingredienser på nær olien. Form 20-24 aflange kødboller a ca. 5x1 cm. Steg kødbollerne i en kryddersauce rørt med yoghurt og tomat.

Kryddersauce:

1 kanelstang (gerne bark)

5-6 nelliker

2-3 sorte el. 5-6 grønne

kardemommefrø

1-2 laurbærblade

1 stjerneanis

½ l yoghurt 10 %

5 cl vand

1 spsk. tomatpuré

5 cl olie til stegning

Varm olie i en stor pande, og tilsæt de hele krydderier. Skru ned til mellemvarme, og steg kødbollerne i ca. 5-6 minutter under let omrøring. Pisk yoghurt, tomatpuré og vand sammen, og hæld blandingen ud over kødbollerne, mens der røres lidt rundt. Skru ned for varmen, og lad kødbollerne simre under låg i ca. 20 minutter under jævnlig omrøring. Al væde skal være kogt ind, så kun fedtstof og de store krydderier er tilbage sammen med kødet. Fjern evt. de store krydderier før servering.