Vagtler med flæsketern, tørr ede abrikoser og trækantareller

Vagtler med flæsketern, tørr ede abrikoser og trækantareller
Offentliggjort

Til 2 personer

2 spsk. røget flæsk

2 vagtler

2 persillerødder

150 g tørrede abrikoser

3 dl god hønsefond

2 dl hvidvin

1 timiankvist

2 laurbærblade

Peber

Salt

200 g trækantareller – eller andre svampe efter behag

1 spsk. smør

Skær flæsket i tern, og rist det. Kom fuglene ved, og brun dem. Skræl persillerødderne, og skær dem i kvarter. Tilsæt dem og alle øvrige ingredienser undtagen svampene og smørret. Lad det simre under låg i ca. 1 time, til kødet løsner sig fra benene. Lige før servering ristes de klargjorte svampe på en pande i brunet smør, og de kommes ned i gryden til vagtlerne, og retten er klar til servering.

Tip: En kartoffelmos – gerne helt klassisk – er dejlig til denne ret.