Her skal du spise: New York

Her giver en række berejste, gastronomiske insidere deres bud på, hvor feriens bedste måltider skal indtages. Denne gang går turen til New York...

Her skal du spise: New York
Offentliggjort

Katrine Klinken, Kok, madskribent, kogebogsforfatter og formand for Slow Food Danmark.

Hvor: The Grand Central Oyster Bar & Restaurant, Lower Level, Grand Central Terminal, 89 East 42nd Street, New York, +1 212-490-6650, oysterbarny.com

Hvad: Et kæmpemenukort med fokus på skaldyr og fisk. Muslinger, østers, New England clamchowder og hummer fra Maine, tilberedt på et utal af måder.

Hvorfor: ”Der er fantastisk stemning og arkitektur, og det er imponerende folkeligt. Når jeg er i New York, spiser jeg altid frokost enten i restauranten eller i skaldyrsbaren, hvor man kan nyde synet af de mange smukke varer fra naturen, der bliver håndteret helt professionelt. Her forstår man, hvad mangfoldighed er, og det er både enkelt og stort.”

__________

Fortsætter på næste side...Anne au Chocolat, Chokoladeblogger på anneauchocolat.dk og kommunikationsmedarbejder hos Chokolade Compagniet.

Hvor: Doughnut Plant, 379 Grand St, New York, +1 212-505-3700, doughnutplant.com

Hvad: Friskfriterede, håndlavede doughnuts i adskillige varianter og flere forskellige størrelser.

Hvorfor: ”Når jeg er i New York, skal jeg altid forbi Doughnut Plant. Jeg kan varmt anbefale den til enhver, der har en sød tand og en forkærlighed for friteret fingermad, lækre luftige gærdeje og glinsende glasur.”

Trine Hahnemann, Kogebogsforfatter og ejer af Hahnemanns Køkken.

Hvor: Marlow & Sons, 81 Broadway, Brooklyn, NY, +1 718-384-1441, marlowandsons.com

Hvad: En simpel menu med en pastaret, en fiskeret, bruschetta og en masse salater. Prøv chocolate & caramel tart til dessert. Ganske få øl, vine og gode cocktails.

Hvorfor: ”De er altid først med det nye, fx begyndte de for ti år siden at tale om farm-to-table og serverede grønkål, længe før det blev moderne. Jeg spiser her altid, når jeg er i New York. Man kan ikke bestille bord, men man venter sjældent længe, og om sommeren kan ventetiden foregå udendørs med en af deres fantastiske cocktails.”Allan Poulsen, Køkkenchef på Bagatelle i Oslo.

Hvor: Acme, 9 Great Jones St, New York, +1 212-203-2121, acmenyc.com

Hvad: New Yorks svar på et opdateret, skandinavisk brasserie med Mads Refslund som køkkenchef.

Hvorfor: ”Kort fortalt: Man får Mads Refslund! Siden jeg besøgte Acme, har jeg lovet mig selv, at hver gang, jeg er i New York eller en hvilken som helst anden by, hvor han er, skal jeg spise der. Stilen er skandinavisk, men med energien fra New York. Det er superstemning og supermad på et rigtig højt niveau.”

__________

TILBUD: 4 numre af gastro + Grillforklæde & handske fra Georg Jensen Damask

LÆS OGSÅ: Guide: 25 restauranter, du skal besøge i New York

LÆS OGSÅ: Vintage Oldschool New York