Kyllingelår med løgcreme og sur/søde urter
Foto: René Riis
12 kyllingelår
Timian
Salt
Peber
Steg kyllingelårene igennem på en pande i lidt olie. Drys med timian, salt og friskkværnet sort peber. Giv en løgcreme og nogle sprøde urtestænger i en sur sød-dressing til de stegte kyllingelår.
Løgcreme:
100 g skalotteløg
100 g rødløg
100 g zittauerløg
2 forårsløg
2 dl piskefløde
1 spsk. dijonsennep
2 spsk. finthakket persille
Salt
Olivenolie til sautering
Pil alle løg, og hak dem groft. Sauter alt undtagen forårsløgene i nogle minutter i olie, og tilsæt fløde. Lad fløden koge ind sammen med løgene, smag til med sennep og salt. Vend forårsløgene i sammen med persille.
Urtestænger i sur sød-dressing:
1 pastinak
1 gulerod
1 fennikel
2 spsk. dijonsennep
2 spsk. sukker
1 spsk. eddike
½ tsk. salt
¼ tsk. gurkemeje
2 spsk. koldpresset rapsolie
Skræl pastinak og gulerod, og skær dem og fenniklen ud i små stænger. Rør sennep, sukker, eddike, gurkemeje og salt sammen. Tilsæt olie i en tynd stråle, smag til, og hæld dressingen i et par glas, hvor urtestængerne stikkes ned.