Ny bog: 16 toprestauranter fortolker nordisk gastronomi

Noma, Falsled Kro, Ti Trin Ned m.fl. inviterer indenfor og deler ud af opskrifternei ny kogebog.

Ny bog: 16 toprestauranter fortolker nordisk gastronomi
Offentliggjort

Det nordiske køkken, som det praktiseres i Danmark rundt omkring på landets toprestauranter, er verdensberømt.

I den nye bog Ny Nordisk Gastronomi fra Politikens Forlag bliver vi inviteret indenfor på 16 af de bedste danske restauranter, som på hver deres vis repræsenterer gastronomi på højeste niveau, og hvor hovedindtrykket i maden er nordisk.

Læs om historien, maden og køkkencheferne på de enkelte restauranter og få eksempler på deres opskrifter. Det hele er krydret med Claes Bech-Poulsens stemningsfulde billeder.

Restauranterne er: • Alberto K • AOC • Dragsholm Slot • Falsled Kro • Formel B • Frederikshøj • Geranium • Henne Kirkeby Kro • Herman • Malling & Schmidt • Mielcke & Hurtigkarl • Noma • Saison • Søllerød Kro • Ti Trin Ned • Villa Vest

Til 4 personer

4 Limfjordsøsters

Saft fra østers

½ skalotteløg

Smør til sautering

1 dl hvidvin

1 dl fiskefond

50 g smør

Til anretningen

4 blade af østersurt

4 mannablade

1 kvist dild

Åbn og soigner østers. Gem saften. Pocher østers i saft, gem væden og stil østers til side. Hak skalotteløg fint og sauter det i smør. Tilsæt hvidvin og reducer. Tilsæt fiskefond og smør og smag til med østersvand.

Anret med østersurt, mannablade og dild.

Se også: Gastro giver Noma 3 stjerner