Rejs og spis: Den vestsvenske skærgård, Sverige

Hvor skal man rejse hen, hvis man både vil have strand og sand og noget godt at spise – hvis det der med en melonsælger i vandkanten ikke helt er nok? Vi har spurgt en række rejselystne madører og har fået gode rejsetips fra Chile til Thailand.

Rejs og spis: Den vestsvenske skærgård, Sverige
Offentliggjort

Fra Gøteborg og ca. 100 km nordover ligger et øparadis fuldt af vand, natur, pittoreske havnebyer og masser af små gode restauranter, og man behøver ikke udvidet jagtskippereksamen for at opleve det. Det meste kan nås i bil, det er 3-4 timers kørsel fra København.

Restaurant Panget på Rësø, hvor man kan sidde på tagterrassen og fylde sig med fantastiske fisk og skaldyr. Åstols Rökeri — som at sidde på en idyllisk græsk taverna! En frokost med uimodståelig sildebuffet på Brygghuset i Fiskebäckskil. Villa Sjötorp, hvor man kommer for stedet og udsigten, men hvor maden også er skøn.

Steder, der ikke serverer fisk. Skærgården er fisk.

__________

Anskaf dig den svenske spiseguide White Guide, og tag skærgården rundt med den som førerhund.

__________