Røget, confiteret kalvebryst på spyd med græskarpuré

God til frokosten i det grønne.

Røget, confiteret kalvebryst på spyd med græskarpuré
Offentliggjort

300 g kalvebryst

Timian

Laurbær

1 dåse andefedt

Salt

Skovurter til pynt – her er anvendt skovmærker

Udstyr: 4 spyd

Kalvebrystet lægges i en gryde, saltes let, tilsættes laurbær og timian og overhældes med andefedt. Lad det koge i 1 times tid, indtil kødet er godt mørt. Lad det afkøle i fedtet. Kødet serveres i mundrette stykker sat på spyd, og der gives en græskarpuré til.

Græskarpuré:

1 lille græskar – fx hokaido el.lign.

1 fed hvidløg

½ dl olivenolie

Salt

Græskarret skrælles og skæres i mindre tern. Lægges i ildfast fad med finthakket hvidløg, olie og salt og dækkes til med alufolie. Bages i ovnen ved 160 grader i ca. 1 time, indtil græskarret er mørt. Kom det op på en blender eller foodprocessor, og kør til en puré, der ved servering kan pyntes med skovurter.