Kadeau vandt overbevisende med ’torsk, kål og østers’ i kategorien HAV over blandt andre Henne Kirkeby Kro og Geist.
I kategorien LAND var der endog meget, meget tæt løb mellem Kenneth Hansen (Svinkløv Badehotel) og Jakob Mielcke fra Mielcke & Hurtigkarl, og det blev Jakob Mielcke, der løb med sejren med sin servering ’Kartoffel, andehjerte og hvid ponzu’.
SØDT & OST var den kategori, hvor det var sværest at finde en vinder. I sin motivationstale sagde Berlingskes Søren Frank (erklæret dessertfornægter), at Danmark efter hans mening lige nu serverer bedre desserter end noget andet sted i verden. Løbet var tæt, men det blev Noma, der vandt med desserten ’Kartoffel og blomme’. Noma vandt blandt andet over eksnoma-drengene Torsten Vildgaard (Studio) og Matt Orlando (Amass)
Annonse
I særpriserne blev KUL Årets Bistro, Kadeau vandt prisen for Årets Betjening, mens Martin Bek fra formel B og Uformel tog prisen for Årets Udskænkning.
Kadeau var også i spil i forhold til Årets Snack sammen med Ruths Hotel, men det blev AOC, der løb med prisen. Snacks er endnu en kategori, hvor der virkelig bliver gået til stålet i disse år, og hvor opløbet er tæt.
Gallamiddagen var kulmination på konkurrencen tidligere på dagen, hvor landets allerbedste kokke dystede mod hinanden.
Adam Price var traditionen tro aftenens konferencier, og det var desværre sidste gang, vi så ham i den rolle. Adams kone, Mischa Jemer, har de sidste fem år stået for at arrangere Årets Ret, og aftenen i går var også sidste gang for hende. Bonusinfo: De to mødte i øvrigt hinanden i forbindelse med Årets Ret.
Vi bringer en længere reportage fra konkurrencedagen og gallamiddagen i gastros novemberudgave.
Jeg har kun lært halvdelen af, hvad min far kunne med sine hænder. Og mine børn har lært mindre end halvdelen. De kan ingenting. Jeg tror, det vildeste, de kan, er at binde deres snørebånd. Det, tror jeg, kan være roden til noget af den mistrivsel, vi oplever.