Prøv Euroman kvit og frit i 14 dage

Tidligere direktør for B&O PLAY vil lave bæredygtige designmøbler: ”Jeg er drevet af en oprørstanke imod, at kvalitet koster for meget”

Foto: Benjamin Lund

Tidligere direktør for B&O PLAY vil lave bæredygtige designmøbler: ”Jeg er drevet af en oprørstanke imod, at kvalitet koster for meget”

TAKT er det første firma i verden, der laver designmøbler med miljømærkning på samtlige produkter.

For tretten år siden gik Henrik Lorensen rundt på kunstmuseet Louisiana. Små videoskærme viste interviews med den danske designer Poul Kjærholm, der sagde, at han gerne vil lave gode møbler til folket. Henrik studsede over det, for en daybed fra designeren kan koste over 100.000 kroner. Det var nok ikke, hvad Poul Kjærholms intention havde været. Udstillingen plantede en tanke i Henrik Lorensen om, at dansk design er blevet en ekstravagance, som de fleste mennesker ikke har råd til mere, selvom mange er glade for dansk design.

I dag sidder han på et kontor i Indre København og har gjort handling ud af den tanke, der opstod på museet for mange år siden. Henrik Lorensen har startet firmaet TAKT, der laver bæredygtige kvalitetsmøbler til alle. Den første kollektion består af tre stole, der står rundt omkring på kontoret, både som udstillingsmodeller og til brug i mødelokalet.

Bliv medlem, og få fuld adgang til
hele EUROMAN.dk fra 23 kr. om måneden
Prøv 14 dage gratis uden binding
Kom igang her Allerede medlem? Log ind her Euroman Premium
Opret dig gratis her