Elegante og slanke rødvine skal derfor gemmes langt væk. Julemaden skal følges op med frugtige og smagfulde vine, der gerne må være ungdommelige med et højt alkoholindhold, som kan skære igennem kødets fedme og tilbehørets sødme.

Men når det så er sagt, så er der selvfølgelig også faldgruber blandt de kraftige vine. Se derfor disse fem store vine, som med den klassiske høje alkohol og fyldige frugtsødme fungerer godt med de brunede kartofler, den syrlige rødkål og fedmen i sauce og steg.

Velbekomme og glædelig jul.

Verdensklasse Ribera del Duero fra Bevcowine_614x450.jpg


Julemad kræver en vin med en vis fedme, potens og sødme, men falder Amarone og andre høj oktan vine ikke helt i smag, anbefales denne elegante rødvin fra Bodega Acediano i Spanske Ribera del Duero.

"Acediano" er bodegaens flagskib, druerne stammer fra over 60 år gamle Tinto Fino vinstokke som gæres traditionelt på en blanding af Franske og Amerikanske egetræsfade med minimum 3 års lagring.

Næsen er domineret af sorte kirsebær, sort te, sichuan peber og en snert af kokosnød, fyldig krop og samtidig nok syre og finmaskede tanniner til at tage kampen op mod den kompakte julemad.

Vinen er valgt i samarbejde med Jess Kildetoft MS, som mener, det er den bedste Ribera, du endnu ikke har smagt.

Perfekt Rhônevin skærer gennem julemadens fedmeConAvec_grapillon_dor.jpgJulen er traditionernes tid, hvor der hygges omkring julebordet med den tunge og søde mad.

Conavec.dk har derfor fundet Domaine du Grapillon D'Or Cuvée Excellence fra Gigondas i Syd-Rhône frem, som er i den kraftigere ende, og kan skære igennem fedmen og imødegå sødmen. I vores øjne den perfekte julevin. Intens, fyldig og smidig med masser af mørke bær, blommer, ristede urter, læder, kul, mørk chokolade og mineralitet.

Et måske meget klassisk bud på en vin til julen, men julen handler som sagt om traditioner og hygge, hvilket Domaine du Grapillon med dens varme udtryk omfavner på alle måder.

Suveræn Rioja fejer alle konkurrenterne af banenJuuls_finca2.jpgDu kan næsten høre det på navnet: Juuls Vin & Spiritus ved, hvordan julevinen skal smage! Ja, faktisk har de hjulpet danskerne til lidt ekstra julestemning på flaske siden 1926.

Hvert år smages flaske efter flaske for at finde den rette julevin, men i år har en suveræn Rioja fejet alle konkurrenterne af banen og placeret sig solidt på julebordet, som den ultimative ledsager til både and og flæskesteg.

Med en mesterlig blanding af Tempranillo, Garnacha og Graciano leverer Finca del Marquesado Seleccion den intensitet og power, som den tunge mad med salte, sprøde svær og sødmefuld rødkål kræver.

Berømt italiener med fylde og powerVinmedmere_solone.jpgVinmedmere.dk har et kæmpe sortiment med over 8.000 produkter og er Danmarks største webshop med vin og spiritus. Her er der ingen tvivl - Årets bedste julevin er den berømte Primitivo Solone 17%.

Denne bestseller rødvin er en italiensk charmebøf på 17% med masser af smag, fylde og power samt en fantastisk lang og blød afslutning. Solone Primitivo 17% er en af verdens bedst anmeldte vine, og lige nu kan den eksklusivt købes til KUN 125 kr. flasken! Du sparer altså 58%

Læs mere og bestil her

Bulgarske vine er det nye sort!AMVinimport_euroman-artikel-nov2020.jpgTil trods for flere tusind års vintraditioner er det først indenfor de seneste år, at vi ser disse herlige vine i Danmark.

AM Vinimport fokuserer 100% på vine fra Bulgarien - et Balkanland, som betragtes som vinens vugge helt tilbage til 3000 år f. Kr.

Med et gudsbenådet klima til vindyrkning, smager man virkelig frugten, som er et udtryk for dejlig mange solskinstimer og høje dagtemperaturer. De kølige nætter sikrer en lang vækstperiode uden overmodning af druerne.

Blandt disse kraftkarle med høje alkoholprocenter er der her udvalgt 3 gode bud til julen og nytårets vine.

Merlot OAK, 15%. Den ultimative vin til juleand og flæskesteg.

Encore, 14,5%. Elegant Syrah til nytårets eksklusive kødretter.

CioCioSan, 11,5%. Halvsøde bobler til velkomst og kransekagen til årsskiftet.