En slags kold krig, hvor slaget typisk udspiller sig nogenlunde således; Hun lader dig henslængt forstå, at hvis du en gang imellem købte blomster til hende, så ville det da være rigtig fint. Bare en gang imellem... Alt imens noterer du dig dog, at du ved flere lejligheder har overhørt hende sige noget med, at det der med at holde døren, trække stolen ud og få blomster aldrig har gjort indtryk på hende. Og så har du det sgu også lidt stramt over at skulle kaste dine hårdtjente penge efter noget, der jo – bogstaveligt talt - bare står og blomstrer et sted i lejligheden.

Alle(!) kvinder elsker blomster
Men I lyver! Både for hinanden og for jer selv!
For sandheden er jo nok, at selvom hun siger, at blomster ikke betyder det store, så ved du et eller andet sted godt, at det ikke er sandt, og at det nok i virkeligheden bare skjuler skuffelsen over, at du så sjældent giver hende blomster.

Det synes i alt fald en større undersøgelse fra amerikanske Rutgers University i 2005 at pege på. Her inviterede man 147 kvinder ind og gav dem blomster. Alle(!) kvinderne svarede med et stort smil, når de fik blomsterne i favnen. Derimod kunne der kun lokkes et smil ud af 23 % af kvinderne, når de fik stukket et stearinlys i hånden, mens kun 10 % af kvinderne havde et smil tilovers for frugt.

Foto: Posy | Hos POSY kan du købe blomsterne online.

Her kan du vælge mellem tre forskellige stilarter; MARKKLASSISK og NORDISK. Du kan bestille dem om morgen og få dem leveret samme dag, og hvis du virkelig vil score point, kan du med POSY få leveret friske blomster på abonnement hver uge, hver anden uge eller hver fjerde uge.

Blomsterboom på din tinder-profil nu!

Men det er selvfølgelig ikke kun amerikanerne, der har forsket i blomsternes sociale effekt på kvinder. I Frankrig (hvor ellers) fik psykologen Nicolas Guéguen fra Universite de Bretagne-Sud i 2011 publiceret en videnskabelig undersøgelse, der ret tydeligt pegede på, at succesraten for at skaffe sig en date hjem steg betydeligt, hvis der var blomster involveret. 

I sin undersøgelse fik Nicolas Guéguen fem almindelige mænd til at spørge om kvinders telefonnummer med henblik på en date. Mændene blev instrueret i kun at sige deres navn, fortælle pigen at hun var smuk og derefter spørge, om hun var interesseret i at give sit telefonnummer, så de kunne mødes til en drink senere. Forsøget blev fortaget foran en blomsterbutik og derefter en skobutik.

Af de 600 kvinder, mændene spurgte, gav 144 af dem – altså næsen 25 % - deres telefonnummer ude foran blomsterbutikken. Det tal faldt til 10 %, når mændene stillede sig op med samme smøre foran skobutikken.

Nicolas Guéguens undersøgelse bakkede en tidligere undersøgelse op fra samme universitet. Her havde man bedt 46 kvindelige studerende om at sætte sig alene ind i et værelse og se en video af en jævnaldrende mand, der snakkede om sig selv. Halvdelen af kvinderne sad i et almindelig værelse, mens den anden halvdel var sat i et værelse fuld af blomster. Det var overvejende disse kvinderne, der efterfølgende fandt manden attraktiv og godt kunne se sig selv gå på en date med ham.

Så hvad kan videnskaben så lære os denne gang? Få nu bare købt hende de der blomster, mand! Og er du du single og på tinder, så overvej at opdatere dit næste profilbillede, så der i baggrunden af dit scoresmil boomer med blomsterbuketter i et væk...

Kilde: Scienceofrelationships.com, Pacific Standard, Live Science.