scroll-down

Nyt lydunivers tilbyder oplæste artikler fra bl.a. The New York Times og The Guardian: “Vi er ikke sat i verden for at disrupte mediemarkedet”

Iværksætteren Christoffer Rasmussen (t.v.), der tidligere var en af ophavsmændene bag e-bogs- og lydbogsportalen Riidr, er nu på banen med et nyt lydunivers kaldet Strillo, der kuraterer artikler fra en række etablerede medier og gør dem tilgængelige i oplæst form. Formålet er at komplimentere den daglige nyhedsstrøm med indhold, der giver et større, globalt udsyn.

Af Nina Buth Olsen
Foto: Kurt Rodahl Hoppe/PR. Retouch: Post Studio.
Samfund

Hvordan startede Strillo?

“Jeg stoppede hos energiselskabet E.ON efter ca. seks år, fordi jeg havde brug for, at der skulle ske noget nyt. Kort efter fortalte en af mine tidligere forretningspartnere mig om idéen med dybdegående artikler på lyd, og det synes jeg, lød meget interessant. Vi havde tidligere lavet en e-bog- og lydbogsportal sammen (Riidr, red.), som vi havde solgt til Politiken. Vi kunne se på markedet, at lyd var blevet enormt populært både med podcast og lydbøger, så vi tænkte, at timingen var rigtig.

Jeg startede med at kigge på, om der overhovedet var et marked for Strillo. Det vigtigste er jo selve indholdet, så jeg satte mig ned og begyndte at skrive til en række forskellige medier. Primært de internationale og dernæst de danske. Heldigvis har fx The New York Times og mange af de andre store steder afdelinger, der kigger på salg, og som kunne håndtere min forespørgsel. Så jeg skrev ikke bare rundt til chefredaktørerne og håbede på svar.

I seks måneder sad jeg bag et skrivebord og prøvede at få de forskellige aftaler i hus, inden vi virkelig troede på, at det kunne blive til noget.

Da vi havde en del internationale rammeaftaler på plads, skrev vi til de danske medier, og her fik vi en håndfuld med (bl.a. Altinget og POV International, red.). I januar var vi klar til at oprette virksomheden og give den fuld skrue. Vi færdigbyggede appen, og testede konceptet af. Nu står vi der, hvor vi er klar til at lancere Strillo.”

Vil du læse resten af artiklen?
Allerede medlem? Log ind her
Bliv medlem og få fuld adgang til
hele EUROMAN.dk fra 23 kr./md
Prøv 14 dage gratis uden binding
Vælg abonnement her Euroman Premium
Opret dig gratis her