På søndag kommer ekstremsportsfavoritten med hele tre nye kameraer i form af ’Hero 4 Black’, ’Hero Silver’ og den billigere udgave ’Hero’.


GoPro Hero4 Black. Pris: 3.699,00 kr.

Siden de første Go Pro-kamera blev lanceret, har det haft en stor indflydelses på, hvordan man kan filme især ekstremsport på en helt ny og nem måde.

LÆS OGSÅ: Gear til arbejdsgangen

”Med GoPro har seeren fået muligheden for at komme med udover klipperne med skiløberen, gennem bølgerne med surferen eller ned gennem luften med faldskærmsspringeren,” forklarer Kristian Ussing, managing director hos Playground Production, der startede med at lave skifilm, men i dag laver både film, tv og reklamefilm.

LÆS OGSÅ: Nikolaj Sonne anbefaler 5 apps


Topmodellen i den nye lancering er Hero 4 Black, der med en videoopløsning på 4K30 leverer video i biografkvalitet, hvilket også sørger for flotte og flydende billeder i super slowmotion.

Se det nye Hero 4 Black i fuld udfoldelse i denne video.


Selvom der tidligere er lavet transportable kameraer til hjelme og tasker, var de langt mere krævende både funktionelt og størrelsesmæssigt. Kristian Ussing heller ikke i tvivl om, hvad der primært har været årsag til GoPros store succes.

”Det er meget let at bruge, og samtidigt er det stødsikkert og vandtæt. Og så er kvaliteten helt ubeklagelig.GoPro har bredt sig fra hjemmevideoer og ekstremsport til større filmproduktioner, hvor det ofte bliver brugt i biloptagelser, og jeg ved der snart kommer tv-programmer udelukkende filmet med GoPro”, fortæller Kristian Ussing.


GoPro Hero4 Silver. Pris: 2.899,00 kr.

Ud over topmodellen Hero 4 Black er der også Hero 4 Silver, som er det første GoPro kamera med indbygget touch skærm. Nogle af de få klagepunkter, der har været af GoPro-kameraerne, er besværligheder ved menu føringen. Men det skulle der være rettet op på nu med denne brugervenlige skærm, der ved fingerberøring kan justere billedskud og indstillinger. På trods af en smule billigere pris, er billedkvaliteten stadig på niveau med den forrige topmodel Hero 3+ Black Edition.  GoPro Hero. Pris: 999,00 kr.


GoPro har også som noget nyt udviklet en billig udgave af det populære kamera.

Det har stadig en fin billedkvalitet, men ikke så mange funktioner, og man kan fx heller ikke tage kameraet ud af sit hus, hvilket begrænser anvendelsesmuligheder en smule. Det henvender sig primært til førstegangsejeren af et GoPro, eller ham, der bare vil sætte billeder på kajak eller mountainbiketuren.

De nye kameraer kan fås i udvalgte butikker fra på søndag af (5.oktober). Læs mere om kameraerne hos Playground, der distribuerer GoPro i Danmark.