1. Afbryd samtlige samtaler i rummet, hvis du fornemmer ’mus’ i en vin, og hæld indholdet af dit glas ud i vasken på en teatralsk måde.

2. Husk at fortælle alle – ALLE! – i selskabet, hvis du har mødt vinbonden, som har lavet den flaske, I drikker. Tilføj gerne fortællingen, at I drak vin hjemme i hans køkken, mens I spiste lokal skinke og bonderetter.

3. Når du smager vin, smager du udelukkende efter energi.

4. Det er vigtigt at deklarere, at du ikke kan lide vin med fad. Også selvom I sidder og drikker stor hvid bourgogne fra Frederic Cossard til reklamebureauets fredagsbar.

5. Smid denne her på bordet under en middag: ”Jeg kunne bedst lide vinene fra Mark Angeli, inden Bruno Ciofi blev konsulent.”

6. Kom på fornavn, krammer eller grappashot med nogen fra Barabba, og dokumentér for guds skyld jeres venskab på Instagram.

7. Åhhhhh, alle de gange du har haft det superfedt under broen.

8. Giv alle dine gamle Bordeaux-vine væk, fordi du simpelthen ikke kan drikke ”sådan noget vin” mere.

9. Acetone-noter og eddikestik er ikke fejl. Tværtimod. Det er personlighed, må folk forstå.

10. Tal gerne højt om, at du formentlig kan skaffe et bord på Noma uden om deres bookingsystem.

11. Kald altid Jean-Francois Ganevat for Fanfan. Altid. Nævn også gerne, at du har drukket hans ’Mon Pere’ mange, mange gange.

12. Hvis folk taler om svovl, så sig, at filtrering er langt værre end at svovle.

13. Hvis folk taler om filtrering, så sig, at temperaturstyret gæring er langt værre end filtrering.

14. Du plejer selv at vælge din vin nede i kælderen, når du er på Ved Stranden 10.

15. Dit profilbillede på Instagram er fra dengang, du mødte Anders Frederik Steen – du kalder ham bare Anders – i det 11. arrondissement.

16. Fortæl lange anekdoter om dit første besøg på RAW (dengang det ikke var så mainstream).

17. Udtal det ”Sjyrá” og ikke Juuuura.

18. Du drak vine fra Jura dengang, at ingen andre gad drikke vine fra Jura. Fortæl, at du plejede at købe Pierre Overnoy for 200 kroner.

19. Du kalder den bare for DV (Den Vandrette).

20. Du holdt op med at drikke vin fra ham den franske vinbonde længe inden MeToo-anklagerne. Han toppede med sin ’05-årgang, synes du.

21. Fortæl alle, at du har smagt vinene fra Mirroirs et utal af gange. Du kan passende tilføje, at Kenjiro er en superfin fyr.

22. Du drikker ikke vinene fra Bruyere-Houllion af respekt for Pierre Overnoy.

23. Din krop reagerer meget voldsomt på selv den mindste mængde tilsatte svovl, må man forstå.

24. At hælde en vin på karaffel er at forcere dens naturlige udvikling. Det slår vinens energi ihjel.

25. Fortæl, at du ikke kan huske, hvornår du sidst har købt vin fra et supermarked.

26. Alt, der har ligget på qvevri/amfora, smager godt.

27. Du synes, at Brutal er blevet alt for mainstream.

28. Fortæl, at du har været på McKluuds med Laureano Serres.

29. Du forstår ikke, hvorfor danskerne ikke drikker mere fino.

30. Hvis du ikke ved, hvad du skal sige om en vin, siger du, at den er ’soi’ eller ’glouglou’.

Tue Bach Petersen

39 år. Medejer af naturvinsbutikkerne Volatil på Vesterbro og Steffi Graf på Nørrebro samt bistro og vinbaren Lago ved Søerne i København. Har tidligere været sommelier på Restaurant Substans i Århus, Ved Stranden 10 i København og været med til at åbne La Banchina på Refshaleøen.